Recepti

Ljubav

Farbanje vaskršnjih jaja tehnikom Tie Dye! Prekrasne dugine boje! (RECEPT)

Otkrijte jedinstvenu tehniku farbanja vaskršnjih jaja - Tie Dye! Stvorite prekrasne dugine boje na svojim jajima koristeći boje za hranu i papirne ubruse. Saznajte kako da tvrdo skuvate jaja u rerni bez pucanja, kako da pravilno nanesete boje i kako da osušite jaja za najbolje rezultate. Svako jaje ofarbano ovom tehnikom biće unikat! Otkrijte čaroliju farbanja vaskršnjih jaja tehnikom Tie Dye danas!

Farbanje vaskršnjih jaja tehnikom Tie Dye! Prekrasne dugine boje! (RECEPT) Foto: Printscreen Youtube/One Little Project





Evo šta će vam biti potrebno:

Tvrdokuvana jaja
Boje za hranu
Papirni ubrus
Boca sa sprejom za vodu
Male lastiši ili žičice
Stoni ventilator



Priprema:

Slobodno tvrdo kuvajte jaja. Da li ste znali da tvrdo kuvana jaja možete napraviti tako što ih pečete u rerni!? To radim već oko 3 godine i nikada mi se nije desilo da se ijedno jaje ispukne - savetuje ova žena u video snimku.



Kada se jaja ohlade, pocepajte papirne ubruse na male delove i stavite jaje u sredinu. Sakupite papirni ubrus oko jajeta tako da je potpuno pokriveno. Čvrsto zategnite kraj i pričvrstite ga malim lastišem - gumicom ili žičicom. 


Iscedite kapi boje za hranu direktno na papirni ubrus.

Pokušajte da razdvojite kapljice boje za hranu tako da između njih ostane malo belog prostora. Nije obavezno ostaviti prostor, ali pomaže da boje ne mešaju potpuno jedna u drugu ako ostavite nešto prostora.

Uzmite bočicu sa sprejom vode i prskajte malu količinu vode u sredinu svake kapi boje za hranu. Ako još uvek možete da vidite beli papirni ubrus, jaje ispod će biti belo na tom mestu, zato nastavite prskati dok papirni ubrus nije potpuno obojen. Ali imajte na umu, što više vode prskate, boja na jajetu će biti svetlija. To je ravnoteža.

Nežno stisnite jaje preko sudopere ako ima viška vode. Čak i ako je nema, ipak ga nežno stisnite da biste bili sigurni da se boje sa papirnog ubrusa prenose na jaje ispod.

 

Slavski kolač tako jednostavan za pripremu! (RECEPT)




Foto: Printscreen Youtube/One Little Project



Zato treba da nosite gumene rukavice. To je samo boja za hranu, pa ako nemate rukavice, definitivno će se skinuti sa vaših ruku za dan ili dva.


Stavite jaja u staklenu posudu ili na pleh da se osuše. Ova domaćica je bila nestrpljiva pa je usmerila stojeći ventilator direktno na jaja i bila su potpuno. Definitivno vam preporučujem da uradite isto, inače ćete morati ostaviti da se suše preko noći.

Zvučaće kičasto, ali odvijanje vaskršnjih jaja urađenih tehnikom "Tie Dye" bilo je kao otvaranje poklona, a ako želite još unikatnih načina da ofarbate jaja, obavezno pogledajte OVDE.

Svako jaje ofarbano ovom tehnikom biće unikat! Kako vam se dopadaju "Tie Dye" vaskršnja jaja?

Možda vas intersuje:
Numerologija: Kako brojevi mogu uništiti vaš život?!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>