Recepti

Ljubav

Mnogo je novih ideja za farbanje jaja ali ova je savršena! (RECEPT)

Mnogo je novih ideja za farbanje jaja ali ova je savršena jer se koristi prirodna boja i pirinač kako bismo dobili ovako posebne i unikatne šare za vaskršnja jaja.

Mnogo je novih ideja za farbanje jaja ali ova je savršena! (RECEPT) Foto: Printscreen Youtube/Quick and easy
Verovatno su sve domaćice već koristile lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja i znaju da ljuske luka treba pre farbanja jaja, potopiti u toploj vodi sa kašikom alkoholnog sirća i kašičicom soli ali nije loše ponoviti. 


Dosta njih prosto ne želi da jaja boji industrijskim bojama, pa smo obradili temu kako se farbaju jaja vinom, kafom, kao i kako da dobijete savršenu crvenu boju, a sada da se malo i poigramo šarama. Evo šta nam je potrebno da dobijemo ovako savršena vaskršnja jaja:


Pripremljena lukovina
pirinač
voda
jaja


Foto: Printscreen Youtube/Quick and easyPostupak farbanja jaja:

Lukovinu možete prokuvati pre stavljanja jaja ali najidealnije je da bude potopljena u vodi kao što je gore pomenuto. 

Uzmite gazu, svako jaje umočite u vodu pa uvaljajte u pirinač, zatim nežno uvijte u gazu i vežite koncem.

Kada ste sva jaja ovako pripremili, spuštajte ih u pripremljenu vpdu koja nije zagrejana da bi se jaja lagano zagrevala zajedno sa vodom (nikako nemojte ringlu uključiti na najjače).

Ostavite jaja da se lagano kuvaju nekih 5 minuta, onda pojačajte za jedan stepen na vašem šporetu i ostavite jop 10 minuta. Jaja možete odmah vaditi iz lukovine, a ako želite intenzivniju boju, ostavite ih da se ohlade u vodi, pa zatim odvijte svako jaje i uživajte u rezultatu.

Vaša vaskršnja jaja možete namazati uljem i poređati u neku posudu da sačekaju nedelju.NAPOMENA: Jaja držite u frižideru jer koliko god da su ona dekorativna na stolu ipak je u pitanju hrana.

 
 

Farbanje vaskršnjih jaja prirodnim bojama! (VIDEO) 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>