Ostalo

Sme�no

Jednostavan trik za čišćenje prozora: Otkrijte tajni sastojak za sjajne rezultate! (VIDEO)

Tražite efikasan trik za čišćenje prozora koji će vam doneti sjajne rezultate? Otkrijte jednostavan i tajanstven sastojak pomoću kog će vaša stakla blistati.  

Jednostavan trik za čišćenje prozora: Otkrijte tajni sastojak za sjajne rezultate! (VIDEO) Foto: PixabayKada je reč o čišćenju prozora, većina nas pomisli na sirće kao najefikasnije sredstvo. Međutim, sve češće na društvenim mrežama čujemo da se crni čaj pominje kao najdelotvornija alternativa.

Na društvenim mrežama, mnoge žene tvrde da je crni čaj neuporediv u efikasnosti čišćenja. Prema njihovim rečima, rezultati su izvanredni.

Zašto je crni čaj tako efikasan u čišćenju prozora?

Neki tvrde da je tajna u njegovom sastavu, posebno u taninskoj kiselini koja može da uništi i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Dok mnoga sredstva samo razmažu prljavštinu po staklu, to nije slučaj sa crnim čajem.

Slične vesti: Kako se neguju muškatle? Šta je potrebno ovoj biljci da cveta u punom sjaju?

Prema njihovim savetima, nećete trebati ni sunđer ni krpu. Preporučuju čišćenje prozora novinama, a nakon brisanja, samo ih isperite vrućom vodom.
Evo detaljnog uputstva kako da crni čaj deluje i očisti vaše prozore: 

1. Počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora i roletni. Ako imate zavese, skinite ih i operite pre čišćenja prozora.
2. Ako imate komarnik, uklonite ga i očistite ga mokrom krpom, zatim osušite.
3. Operite spoljni deo stakla i okvira prozora peškirom.
4. Koristite sredstvo za čišćenje prozora zajedno sa ohlađenim crnim čajem u raspršivaču. Poprskajte ovu mešavinu po staklu.
5. Koristite novine ili krpom od mikrofibera da prebrišete prozore od vrha do dna dok ne postanu čisti i sjajni.
6. Ponovite poslednja dva koraka i na spoljnoj strani prozora.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com


>