Region

Svet

Teya Dora evrovizijsku turneju započinje u Madridu!

Pesma Evrovizije 2024. godine uskoro počinje. Teya Dora, predstavnica Srbije, svoju turneju započinje u Madridu, glavnom gradu Španije.

Teya Dora evrovizijsku turneju započinje u Madridu! Foto: Gordan Jović





Tradicionalno, uoči festivala, nekoliko gradova Evrope domaćini su predevrovizijskih koncerata na kojima uživo nastupaju ovogodišnji predstavnici. Teya Dora, predstavnica Srbije, svoju turneju započinje u Madridu, glavnom gradu Španije.

“PrePartyES” dočekaće 28 učesnika ovogodišnje Pesme Evrovizije u koncertnoj dvorani “Sala la Riviera”. Kako organizatori najavljuju, evrovizijske zvezde nastupiće pred dve i po hiljade posetilaca, koji sa nestrpljenjem čekaju da uživo čuju svoje favorite i pesme sa kojima će se takmičiti u Malmeu, a među njima i pesmu “Ramonda”, koju će Teya Dora prvi put izvesti pred evrovizijskom publikom.

Petak (29. mart) i subota (30. mart), predviđeni su za koncerte - prve večeri nastupiće evrovizijski predstavnici iz prethodnih godina, ali i dobro poznate španske muzičke zvezde. Samo neka od imena su Blanka Paloma, prošlogodišnja španska predstavnica, Tamta (Kipar, 2019), Rosa Lin (Jermenija, 2022), Go_A (Ukrajina, 2020, 2021), Tamara Todevska (Severna Makedonija, 2019), ali i učesnici Benidorm festivala, španskog nacionalnog izbora - Sofija Kol, Endži, Mantra, Almakor, St. Pedro. Druge večeri, predstaviće se ovogodišnji učesnici, a među njima i predstavnica Srbije, Teya Dora.

 

Jelena Karleuša o razvodu Dragane Mirković i Tonija! Nije birala reči!




Osim zvaničnih koncerata, organizatori u Madridu pripremili su i zvaničnu konferenciju za medije, druženje sa fanovima, pojedinačne intervjue sa novinarima iz čitavog sveta, ali i crveni tepih i ceremoniju otvaranja, gde će svi učesnici ove manifestacije prošetati u paradi zastava.

Nakon Madrida, predstavnica Srbije učestvovaće na evrovizijskim koncertima u Barseloni i Amsterdamu.

Srbija će se na Pesmi Evrovizije takmičiti u prvom polufinalu, 7. maja, pod rednim brojem 2, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.


Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>