Lepota

Ljubav

Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu na pravom ste mestu!

Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu, onda znate koliko je primamljivo neprekidno koristiti fen ili peglu na vašim pramenovima. Naime, proces stilizovanja vaših prirodnih kovrdža može biti vremenski zahtevniji nego što mnogi ljudi shvataju - ali svakako vredi truda. 

Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu na pravom ste mestu! Svet Plus




Toplota oštećuje kosu, zato je važno naučiti veštinu prirodno sušenje kose.

Za one koji su na putu da iskoriste najbolje od svojih prirodnih pramenova, obratite pažnju: Celebrity stilista Sabrina Porsche je tu da vam pruži tri poželjna saveta za stilizovanje i prihvatanje vaših kovrdža. Zamislite obilje prirodnog volumena i predivnih, elastičnih pramenova.






Koristite masku za kosu


"Moj nepogrešivi korak prilikom pranja moje kovrdžave kose je uvek koristiti rutinu pranja i nege koja hidrira kosu", objašnjava Porsche. Često se odlučuje za masku za kosu umesto tradicionalnog regeneratora.











"Najbolje su maske koje imaju kompleks trostrukog delovanja, kako bi obavljale više poslova u jednom: zaključavanje vlage, jačanje i zaštita od lomljenja, kao i izgradnja veza kutikule", objašnjava ona.

Porsche napominje da je kovrdžava kosa sklonija lomljenju od drugih tipova kose, zato je važno početi podržavati snagu vaših pramenova od početka rutine nege kose. 





Ne štedite na proizvodima za stilizovanje

"Najbolji način da pustite vaše kovrdže da se prirodno suše bez gubitka volumena je da koristite proizvode za stilizovanje nakon što operete i kondicionirate kosu", objašnjava ona.

 "Preporučujem upotrebu leave-in regeneratora kako biste zadržali hidrataciju i mekoću kose, a zatim koristite proizvode za stilizovanje, poput pene ili kreme za definisanje."

Kada ste stilizovali i definisali svaku kovrdžu, ostavite ih da se prirodno suše. 


"Kovrdžava kosa će se skupiti dok se suši, što će prirodno stvoriti volumen, radeći zajedno s proizvodima za stilizovanje kako biste zadržali oblik i stil koji želite", dodaje Porsche.









Budite pažljivi sa sastojcima



"Neki sjajni sastojci koje treba tražiti prilikom kupovine proizvoda za stilizovanje su stvari koje znate da su dobre za vašu kosu, poput ulja, infuzija ili kompleksa od pirinča, i sve što ne sadrži parabene i sulfate", objašnjava Porsche.

Želite li dodati nešto novo u svoju kolekciju proizvoda? Kupite prirodne šampone, hranljive maske za kosu i kreme za kovrdže koje su jednostavne za korišćenje.






Naučena lekcija


Iako može oduzeti više vremena da stilizujete svoje prirodne kovrdže, definitivno vredi truda. Zapamtite da treba da koristite hidratantne proizvode poput maski za kosu i držite pri ruci obilje proizvoda bogatih hranljivim sastojcima za negu nakon pranja. 

Želite li saznati više o svojim kovrdžama? Počnite OVDE identifikacijom vaše vrste kose i kovrdži i pronađite prilagođene savete za svaku.

Čitajte najnovije Google vesti OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: mindbodygreen

Povezane vesti:


>