Lepota

Ljubav

Imate bubuljice?! Ovaj suplement će vam očistiti lice!

Da li strepite od pogleda u ogledalo ujutru jer se plašite da ćete pronaći još jednu bubuljicu?  Doktorka Džesika Vu savetuje sve one koji imaju bubuljice kako da ih se oslobode i ponovo zablistaju! Ovaj suplement će vam očistiti lice ali i sa njim morate biti oprezni.

Imate bubuljice?! Ovaj suplement će vam očistiti lice! Svet Plus





Doktorka Džesika Vu, dermatološkinja iz Los Anđelesa i autorka knjige "Hrani svoje lice",  je tu da podeli s nama nekoliko saveta o tome koje namirnice mogu doprineti da imate bubuljice, a koje mogu pomoći u njihovom čišćenju i sprečavanju. Jer ono što unosimo unutra jednako je važno za našu kožu kao i ono što stavljamo spolja.


Da li strepite od pogleda u ogledalo ujutru jer se plašite da ćete pronaći još jednu bubuljicu? 


Ako je tako, tajna za čistu kožu možda leži u onome što jedete. Iako postoji nekoliko uzroka akni i bubuljica (nasleđe, bakterije, zapušeni pore), mnogim od mojih pacijenata sam pomogla da kontrolišu svoje bubuljice izborom pravih namirnica. Čak i oni koji uzimaju antibiotike često mogu prestati da ih uzimaju, kaže doktorka.

 

Opadanje kose u proleće sprečite na jednostavan način! (RECEPT)








Ako se borite s bubuljicama, evo kako da se hranite za čistu kožu:

Imate bubuljice? 

Ako je tako, mlečni proizvodi nisu vaši prijatelji. Mlečni proizvodi (čak i organski) sadrže hormone krave koji mogu biti apsorbovani od strane vašeg tela. 

Mlečni proizvodi stimulišu hormone vašeg tela, što dovodi do masnije kože i zapušenih pora. Umesto toga, probajte sojino ili bademovo mleko uz žitarice i kafu. 

Ako morate da zadovoljite svoju potrebu za sirom ili jogurtom, barem izaberite organske, nemasne ili obrano mlečne proizvode koji sadrže manje hormona. 

Samo se pobrinite da kalcijum nabavite iz drugih izvora.


Izbegavajte beli skrob poput šećera, hleba, pekarskih proizvoda, paste, belog pirinča i krompira. Ishrana bogata ugljenim hidratima može povećati nivo androgena (muških hormona koji uzrokuju akne i stimulišu lojne žlezde) već nakon jedne nedelje. 


Ugljeni hidrati takođe izazivaju nadutost. Ako ćete jesti ugljene hidrate, kombinujte ih s proteinom kako biste ih manje jeli (na primer, dodajte piletinu svojoj pasti ili puter od kikirikija na integralni hleb).
 

Hranljiva vrednost kelja! Pomaže u borbi protiv raka, pruža podršku detoksikaciji!








Jedite više namirnica bogatih cinkom. 

Cink je pokazao da se bori protiv bakterija koje uzrokuju akne i da je prirodno protivupalan. Cink se nalazi u nemasnom crvenom mesu (posebno govedini i jagnjetini), kao i u sočivu, pasulju i ostrigama. 

Međutim, izbegavajte suplemente cinka u velikim količinama, jer prevelika količina cinka može biti toksična. Bolje je cink unositi putem hrane ako je to moguće.


Čitajte najnovije Google vesti OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: thebeautydepartment

Povezane vesti:


>