Zdravlje

Ljubav

Da li pripadate onim ljudima koji ne piju vodu pre spavanja?!

Da li pripadate onim ljudima koji ne piju vodu pre spavanja jer ne žele da se bude i ustaju tokom noći kako bi išli do toaleta?! Ako je odgovor potvrdan, čitanjem ovog teksta možete se predomisliti...

Da li pripadate onim ljudima koji ne piju vodu pre spavanja?! Svet Plus





Odgovor kardiologa na pitanje zašto neki ljudi izbegavaju konzumiranje tečnosti pre spavanja ima veze s oslobađanjem tečnosti iz tela tokom noći. 


Kada stojimo, gravitacija deluje tako da zadržava vodu u donjem delu tela, posebno u nogama. Međutim, kada legnemo, taj proces se menja. Telo se horizontalno, u ravni s bubrezima, i tada bubreg lakše uklanja višak tečnosti.

 

Hranljiva vrednost kelja! Pomaže u borbi protiv raka, pruža podršku detoksikaciji!









Osim što je važno unaprediti svoj režim pijenja vode, bitno je znati i o važnosti vode u određenim trenucima tokom dana. 

Na primer, pijenje dve čaše vode nakon buđenja pomaže u pokretanju unutrašnjih organa, dok jedna čaša pola sata pre obroka poboljšava varenje. Takođe, jedna čaša vode pre kupanja može smanjiti krvni pritisak.



 

Trend za kosu proleća 2024! Frizure koje pokrivaju sve vaše potrebe!









Posebno je interesantno da voda pre spavanja može pomoći u prevenciji moždanog ili srčanog udara, kao i u sprečavanju noćnih grčeva u nogama. Mišići nogu traže vlagu tokom kontrakcija, a nedostatak tečnosti može izazvati grčeve, poznate i kao "Charly Horse".

Važno je deliti ovakve informacije s drugima. Ako svako od nas prosledi ove savete prijateljima, možemo doprineti potencijalnom spašavanju života.


Čitajte najnovije Google vesti OVDE



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>