Lepota

Ljubav

Trend za kosu proleća 2024! Frizure koje pokrivaju sve vaše potrebe!

Znate šta još označava početak proleća? Isprobavanje modne frizure za proleće 2024. Bez obzira da li je u pitanju drastično skraćivanje, smela nova boja ili jednostavno nova frizura uz dodatak nekih modnih dodataka ili proizvoda za stilizovanje, osećaćete se dobro kada vas napusti zimski pad i ponovo počnete da se igrate sa kosom!

Trend za kosu proleća 2024! Frizure koje pokrivaju sve vaše potrebe! Screenshoot/Instagram




Srećom, najveći trendovi za kosu proleća ove godine pokrivaju sve vaše potrebe, od sitnih promena ( slojeviti frizure i šik frizure) do potpunih transformacija ( živopisne crvene boje kose i neuredne bob frizure). 

Ovo je dubinsko istraživanje na Instagramu najpopularnijih frizura, boja i stilova trenutno, kao i konsultacije sa nekoliko stručnjaka...









Trend za kosu proleća 2024: Modni dodaci



Što se tiče modnih dodataka za kosu u 2024. godini, doslovno sve je dozvoljeno. Govorimo o velikim gumicama za kosu, cvetnim kopčama, trakama za kosu, mašnama - šta god da zamislite, trenutno je u trendu. I smem li reći, ovo je pobeda za lenje ljude svuda. Samo stavite modni dodatak, blago stilizujte i eto, gotovo ste. Iskreno sam opsednut izgledom Madelaine Petsch na slici gore - ogromna traka za kosu i velika količina volumena na vrhu glave daju ozbiljne šezdesete vibracije.











Trend za kosu proleće 2024: Nežno izblajhana plavuša


Prema frizerki Lauren Mildice, meka, suptilna plavuša će biti preferencija među poznatima ove sezone (poput Sydney Sweeney na slici, ili recimo Taylor Swift). "Proleće će biti mekši pristup boji kose", objašnjava ona. "Zatražite svetlu, izbledelu 'sombré' boju počevši od svetlo smeđe boje pri korenu koja se postepeno prelazi u nežne plave krajeve", predlaže ona, i obavezno recite vašem koloristi da želite videti dimenziju kroz celu dužinu kose kako biste postigli taj postepeni prelaz. (Sombré, za neupućene, je kombinacija reči "soft" i "ombré".)

Ova boja nije samo sanjiva i oblačkasta, već je i prilično niska održavanju kada su plavuše u pitanju, zahvaljujući "senkama" pri korenu. Ipak, verovatno ćete želeti da jednom u dve nedelje nanesete sjaj na kosu kako biste je održavali sjajnom i zdravom. I kao i kod svake plave boje, uvek uključite tretmane proteina i sredstva za izgradnju veza poput Olaplexa i K18 kako biste ojačali kosu.









Trend za kosu proleće 2024: Crvene boje kose sa plavim tonovima


Od Becky G do Dove Cameron, Dua Lipe i Garcelle Beauvais, doslovno svako menja boju kose u hrabru, rubinsku nijansu. A prema frizerki Reneé Valerie, tek će se nastaviti. Dodaje dubinu i toplinu vašoj boji bez prelaska na tipičnu nijansu crvene koja je bila popularna poslednjih nekoliko godina.

Ali ključ ovog izgleda će biti održavanje vaše boje što življom i sjajnijom što je duže moguće, jer je crvena boja istorijski teška za održavanje. Obavezno perite kosu šamponom za kosu tretiranu bojom (tj. formulom bez agresivnih sulfata i sa puno hidratantnih sastojaka), i izbegavajte stilizovanje toplim alatima koliko je god moguće (što može uzrokovati ispiranje boje). Takođe možete jednom ili dva puta mesečno premazati kosu kondicionerom koji deponira crvenu boju.


 

Posni kolačići sa čokoladom bez dodatnog šećera! (RECEPT)

Bore oko očiju: Uzroci, tretmani, prevencija i rešenje!









Trend za kosu proleće 2024: Barokni bob




Prošla su vremena neurednih, isečenih bob frizura - u 2024. godini, bob frizure su ponovo šik, zahvaljujući ovom izgledu Zendaye. "Barokni bob" se odnosi na zaobljenu, meku bob frizuru koja doseže do samog vrha ramena. Ali gde dobija svoje ime je u načinu stilizovanja - obično sa velikim, mekim, skulpturalnim talasima ( inspirisana je renesansom, na kraju krajeva).

Da biste je postigli sami, zamolite svog stilistu za klasičan ravni bob rez, ali pravi posao se dešava kada se stilizujete kod kuće. Dyson AirWrap ili Shark FlexStyle će biti vaši najbolji prijatelji za ovaj izgled kako biste napravili te okrugle, skakutave kovrdže. Ili možete pokušati da provučete toplu četku za kosu kroz kosu, a zatim zakačite kosu sa uvijačima koji pomažu da postignete volumen.












Trend za kosu proleće 2024: Voluminozni talasi


Duga kosa se vratila, posebno sa ovim punim, raskošnim talasima na Jennifer Lopez. Imaju zaobljen, voluminozan oblik koji stvarno dobro izgleda na svakom obliku lica, boji kose i teksturi. Odaberite uvijač prečnika 1,5 do 1,75 inča kako biste napravili ove neodređene talase, i kada se ohlade, prođite kroz njih četkom od prirodne dlake kako biste ih učinili veoma mekim. Na kraju, nanesite kremu za kosu kako biste zagladili bilo kakve neposlušne vlasi.


 

Hranljiva vrednost kelja! Pomaže u borbi protiv raka, pruža podršku detoksikaciji!












Trend za kosu proleće 2024: Mačkasti rez


U poslednjih nekoliko godina, pratili smo uspon frizura poput "vučiji", "lisičji" i "leptirov" rez - ali verzija za 2024. godinu je "mačji rez", srednje dužine sa šiškama koje okviruju lice i dužim slojevima kroz celu kosu kako bi se dodao malo volumena.

Kao što možete primetiti, ova frizura je genijalna za kovrdže, jer se tako dobro uklapa sa vašom prirodnom teksturom i pokretom (pogledajte frizuru Lize Koshy na slici). Samo se pobrinite da prethodno porazgovarate sa svojim frizerom o tome koliko slojevito i šiškasto želite da bude sečenje, jer ovaj izgled može definitivno da ide u smeru oštrog i "mullets"-kog ili da bude veoma suptilan i mek, u zavisnosti od vašeg stila.











Trend za kosu proleće 2024: Frange u stilu Birkin


Inspirisane pokojnom pevačicom, glumicom i modnom ikonom Jane Birkin. Trend dugih šiški koje dodiruju vaše obrve. 

Razmotrite "Birkin šiške" kao ažuriranje '70-ih zavesa koje smo viđali poslednjih nekoliko godina. Međutim, stilizovanje je malo drugačije jer ne idete na velike zavijutke. Umesto toga, četkajte šiške napred četkom za kosu, zatim fenirajte. Slobodno dodajte malo pene kako biste im dali više teksture i volumena.











Trend za kosu proleće 2024: Duge slojevite frizure


Proleće 2024. godine se sve svodi na opcije, a duga slojevita frizura će vam pružiti beskrajne mogućnosti stilizovanja (što znači da će biti lako da kombinujete sve ove trendove frizura). Dodaje '90s glamur vašem izgledu uz minimalan trud. Samo se pobrinite da vaše krajevi budu glatki i zdravi tako što ćete koristiti dubinsku hidrataciju jednom nedeljno i tretmane sa paroteisnkim maskama jednom ili dva puta mesečno. Iskreno, jedino što može pokvariti ovaj izgled su mnogo ispucali krajevi.












Trend za kosu proleće 2024: Klasične frizure skupljene u punđu


Elegantna punđa nikada nije potpuno izašla iz mode, ali sada se vraća na velika vrata. To je elegantan, šik način da upotpunite bilo koji izgled, bilo da ste u farmerkama i majici ili u toaleti za događaj (poput Gigi Hadid na slici). 

Plus, lako je možete napraviti sami, sve dok imate odgovarajući alat. Pripremite kosu sa gelom za stilizovanje koji će joj dati fiksiranje i sjaj, zatim koristite četku od prirodne dlake da kosu povučete unazad. Nakon toga, možete eksperimentisati sa različitim oblicima za vašu frizuru skupljenu u punđu, bilo da je držite glatku i čvrstu, ili se odlučite za neurednu, neobaveznu varijantu.

Čitajte najnovije Google vesti OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: cosmopolitan

Povezane vesti:


>