Region

Svet

Velimir Bata Živojinović, ne počiva više u Aleji Zaslužnih građana!

Glumac Velimir Bata Živojinović koji je preminuo 2016. godine, ne počiva više u Aleji Zaslužnih građana!

 Velimir Bata Živojinović, ne počiva više u Aleji Zaslužnih građana! Screenshoot/Instagram




Bata je rođen u Jagodini 5. juna 1933. godine, a preminuo 22. juna 2016. godine u Beogradu, gde je i sahranjen u Aleji Zaslužnih građana!



Živojinović je rano detinjstvo proveo u rodnom selu svojih roditelja, Koraćici, podno planine Kosmaj, kao treće i najmlađe dete u skromnoj službeničkoj porodici. Otac Dragoljub „Baja” radio je kao sudski izvršitelj u Opštinskom sudu u Mladenovcu, a majka Tiosava „Tinka” bila je domaćica koja se kasnije zaposlila u kovnici novca u Beogradu.



Kako pišu domaći mediji, Bata je sada premešten iz Beograda u Koraćicu i počiva pored supruge Julijane Lule Živojinović, što je bila i njegova želja, prenosi Blic. 

Ovu informaciju potvrdio je Batin sin, Miljko Živojinović, krajem februara, koji je istakao da su sve procedure ispoštovane i da će se velika želja njegovih roditelja ostvariti:


"Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. 









Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavšteni."
- ispričao je Miljko Živojinović za Informer i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:


"Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli." - ispričao je Batin sin.

Čitajte najnovije Google vesti OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>