Zdravlje

Ljubav

Zdravi međuobroci ako ste na dijeti! Držite glad pod kontrolom!

Ako težite mršavljenju, važno je držati glad pod kontrolom kako biste postigli uspeh. Pronalaženje načina za suzbijanje gladi između obroka ključan je deo planiranja obroka za mršavljenje. 

Zdravi međuobroci ako ste na dijeti! Držite glad pod kontrolom! Svet Plus






Dugoročno mršavljenje zahteva trajne promene u ishrani. Malo je verovatno da ćete moći trajno se pridržavati bilo koje ishrane koja vas stalno ostavlja gladnima. Osim toga, glad može uzrokovati prejedanje tokom obroka.

Iz tih razloga, pronalaženje načina za suzbijanje gladi između obroka ključan je deo planiranja obroka za mršavljenje. Postoji mnogo zdravih međuobroka sa niskim sadržajem kalorija, kao i međuobroka sa proteinima, vlaknima i zdravim mastima. Takođe postoje saveti o međuobrocima koji vam mogu pomoći da suzbijete glad pridržavajući se plana mršavljenja.



Ideje za zdrave međuobroke


Kada ste kod kuće, možete pripremiti ukusan međuobrok koji će dopuniti vašu ishranu. Prioritet su proteini i vlakna, koja vam mogu pomoći da se osećate siti. 




Evo nekoliko ideja koje možete isprobati:

Štapići celera punjeni kikiriki puterom i posuti grožđicama
Grčki jogurt sa svežim bobicama
Proteinski šejk ili smuti sa listovima zelenog povrća
Humus sa svežim povrćem za umakanje
Kuvana jaja
Puding od semenki chia
Tamna čokolada i bademi
Domaći čips od povrća napravljen u rerni ili fritezi sa malo maslinovog ulja
Mladi sir ili tunjevina u vodi na integralnim krekama
Rolnice od niskoslanog ćurećeg ili pilećeg delikatesa i niskomasnog sira
Običan kokice posute čili prahom, belim lukom ili drugim začinima












Zdravi međuobroci koje možete kupiti:

Kada nemate dovoljno vremena, opcija je kupovina gotovih međuobroka. Neke zdrave, jednostavne opcije za uzimanje u pokretu uključuju:


Proteinske čokoladice ili šejk
Grčki jogurt
Mešavina orašastih plodova bez dodatog šećera
Instant ovsena kaša
Sir sa smanjenim sadržajem masti
Voće




Saveti za zdrave međuobroke

Da biste izabrali prave namirnice i pridržavali se plana mršavljenja, pratite ove savete prilikom uzimanja međuobroka.




Čitajte nutritivne etikete


Kada kupujete međuobroke za poneti, pažljivo pregledajte nutritivne etikete. Izbegavajte međuobroke koji sadrže velike količine natrijuma i dodatog šećera. Birajte hranu koja sadrži celo zrno umesto rafinisanog. Takođe, obratite pažnju na sadržaj zasićenih masti.



Pazite na veličinu porcije

Kontrola porcija je ključna za mršavljenje, a neke hranljive namirnice poput orašastih plodova mogu imati više kalorija nego što mislite. Pre nego što gricnete međuobrok, proverite veličinu porcije navedenu na nutritivnoj etiketi. Koristite merne čaše ili vagu za hranu kako biste izbegli prejedanje tokom međuobroka.








Planirajte unapred

Donošenje zdravih izbora tokom međuobroka je jednostavnije kada unapred planirate. Na početku nedelje napravite plan obroka za svaki dan. Popunite ga međuobrocima koji dopunjuju ishranu koju unosite kroz obroke. Na primer, ako doručak nije uključivao voće ili povrće, odaberite šargarepu i humus ili jabuku i bademe za svoj prvi međuobrok.

Kada napravite svoj plan ishrane, sastavite spisak za kupovinu. Pripremite neke međuobroke unapred kako biste brzo i jednostavno mogli posegnuti za nečim zdravim kada ogladnite.



Mudro birajte napitke

Ono što pijete tokom dana ima značaj. Preskočite napitke sa šećerom, poput sportskih napitaka, slatkog čaja, običnog gaziranog soka i kafa sa sirupima, šlagom i slično. Voda je odličan izbor napitka. Probajte je gaziranu ili dodajte kriške voća, listiće nane, bobice ili krastavac za dodatni ukus. Zeleni čaj je još jedan osvežavajući izbor. Nalijte ga preko leda i dodajte nekoliko listića nane. Možete ga piti i toplog.




Vežbajte svesno jedenje

Lako je isključiti se ispred TV-a ili izgubiti se u listanju na ekranu telefona dok uzimate međuobrok. Kada se to dogodi, možete završiti s više pojedenom hranom nego što ste planirali. Da biste izbegli prejedanje, učinite uzimanje međuobroka svesnom aktivnošću.

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.


MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2024. godine.
 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Viber

Autor: O.J
Izvor: walgreens

Povezane vesti:


>