Region

Svet

Preminuo pevač izvorne muzike Predrag Drezgić Preša! (VIDEO)

Pevač izvorne i narodne muzike Predrag Drezgić Preša preminuo je u 65. godini života, a sahrana će se održati danas na groblju u njegovom rodnom mestu Dublje kod Bogatića.

Preminuo pevač izvorne muzike Predrag Drezgić Preša! (VIDEO) Screenshoot/Youtube





Solista Radio Beograda, interpretator izvorne i novokomponovane muzike, kompozitor, aranžer i muzički pedagog biće sahranjen u petak, 1. marta.


Predrag Drezgić Preša interesovanje za muziku pokazao je u osnovnoj školi, pa je upisao i završio Srednju muzičku školu "Josif Marinković" u Zrenjaninu, a potom visoko obrazovanje stekao na Muzičkoj akademiji.


Profesionalnu karijeru na estradi je počeo da gradi kao student. Učestvovao je u brojnim muzičkim televizijskim emisijama i koncertima narodne muzike, a raskošnim baritonom privukao je pažnju muzičkih stručnjaka i postao solista Radio Beograda za čiji muzički arhiv je snimio veliki broj trajnih snimaka izvornih i komponovanih pesama.

Snimio je deset solističkih albuma komponovane i izvorne muzike, uspešno se bavio komponovanjem i aranžiranjem. Radio je i kao nastavnik muzičke kulture i učenicima osnovne škole prenosio svoje veliko muzičko znanje i iskustvo, te su ga generacije pamte po vrhunskom radu i posvećenosti.

Za svoj rad, pre svega kao vokalnog soliste, kao i drugih aktivnosti u oblasti muzike i veliku profesionalnost dodeljen mu je status umetnika, prenosi Republika.

Predrag Drezgić Preša biće sahranjen u petak, 1. marta, na groblju u rodnom mestu Dublje kod Bogatića.



NAJNOVIJE GOOGLE VESTI.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika

Povezane vesti:


>