Ostalo

Sme�no

Ovih deset stvari potvrđuju da pripadate najređem tipu ličnosti!

Karl Gustav Jung, otac analitičke psihologije, razvio je teoriju psiholoških tipova, a jedan poseban tip ličnosti se izdvojio. Ovih deset stvari potvrđuju da pripadate najređem tipu ličnosti!

Ovih deset stvari potvrđuju da pripadate najređem tipu ličnosti! Svet Plus




Ovaj tip ličnosti je Jung nazvao "diplomata" i predstavlja samo 1% svetske populacije.



Termin za tu vrstu ličnosti se često danas naziva INFJ, a Karl Jung ju je smatrao najdivnijom i najređom. Skraćenica INFJ označava introvertnost, intuitivnost, osećajnost i simpatičnost. Ako prepoznate 4 ili više od navedenih karakteristika, verovatno pripadate ovom tipu ličnosti.




Evo nekoliko atributa koji se pripisuju osobama sa INFJ (najređem) tipom ličnosti:


 
  • Uvek se fokusirate isključivo na bitno, ne trošeći vreme i energiju na nepotrebne stvari. Bez obzira na izazove, uvek znaju kako da se izbore i oporave.
  • Spremni su marljivo raditi kako bi postigli svoje ciljeve, jer su svesni da nema skraćenica do sreće i uspeha. Iako znaju kako da odmore, nikada nisu lenji i ne odlažu obaveze za kasnije.
  • Veruju svojoj intuiciji, bilo da se suočavaju s problemima ili kada sve izgleda dobro. Pažljivo prate glas svoje duše.
  • Ne smatraju nužnim imati mnoštvo prijatelja da bi bili srećni. Zadovoljni su s nekoliko bliskih prijatelja.



MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2024. godine.





 
  • Često ispoljavaju empatiju, sposobni su zaista osetiti bol i negativne emocije drugih ljudi. To je razlog zašto često biraju vreme samoće ili s malim brojem odabranih prijatelja, kako bi se odmorili i oporavili.
  • Njihova empatija, intuicija i pojačana čula omogućavaju im da bolje razumeju misli drugih ljudi. Mogu prepoznati laži i iskrenost u komunikaciji.
  • Mogu zamisliti svet koji se razlikuje od našeg. Često među njima nalazimo pisce i umetnike. Nisu stidljivi kada je reč o razmišljanju van okvira i pretvaranju svojih ideja u dela.
  • Nisu nužno vođe, ali ako im se poveri ta uloga, hrabro idu napred i svojim primerom inspirišu druge.
  • Veruju da misao zabeležena na papiru postaje više od same misli, što ih često vodi ka pisanju. Pisanje im pruža mogućnost da prenesu svoja osećanja drugima.
  • Ne dozvoljavaju da ih problemi zaustave. Umesto panike i odustajanja, traže rešenja i nalaze izlaz iz teških situacija.




Osobe sa najređim tipom ličnosti su autentične, sa velikom dušom, razvijenom empatijom i altruizmom. Jedina mana koju mogu imati je ta što, zbog stalne brige za druge, mogu zanemariti sopstvene potrebe.

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24sedam

Povezane vesti:


>