Zdravlje

Ljubav

Ovo su važne stvari za detoksikaciju! Izbacite sve loše iz organizma!

Detoksikacija izbacuje višak belančevina, vode, kiselina i otrova iz ćelija, nakon čega se poboljšavaju i opšte stanje organizma i zdravlje. Ovo su važne stvari za detoksikaciju, a pre svega, nemojte se izgladnjivati!

Ovo su važne stvari za detoksikaciju! Izbacite sve loše iz organizma! Svet Plus






Detoksikacijom nestaju i simptomi loše probave, umor, glavobolja, kao i bolovi u mišićima i zglobovima...



Nakon pet do sedam dana posebnog režima ishrane, primetićete povećanje energije, jačanje imuniteta, te poboljšanje kvaliteta kože, kose i noktiju. 


Simptomi loše probave, umor, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima će nestati.



Nemojte se izgladnjivati


Detoksikacija nije dijeta koja podrazumeva gladovanje. Ideja je u ciljanom režimu ishrane za eliminaciju toksina, uz istovremeno oslobađanje od viška kilograma. Pre nego što krenete s opštim čišćenjem organizma od teške hrane, važno je da prepoznate neprijatelje – šećer, belo brašno, zasićene masne kiseline, kafa i alkohol su glavni krivci za nakupljanje toksina u krvi, plućima, probavnom traktu, bubrezima, jetri, koži i limfnim čvorovima.



Evo plana!



Detoksikacija organizma i regeneracija metabolizma sprovode se jednostavno, prateći ove smernice:



Doručak: 

Uzmite ugljene hidrate za regulaciju osećaja gladi tokom dana, poput žitarica sa jogurtom ili svežeg soka. Popodne i uveče konzumirajte namirnice bogate proteinima, poput ribe i belog mesa. Izbegavajte obilne večere.


 

Brza pita od jaja i povrća! Zdrav doručak ili večera! (RECEPT)









Skinite masnoću sa supe: 

Koristite korenasto povrće poput mrkve, rena, celera, cvekle, rotkve i kelerabe koje efikasno čisti jetru, bubrege i krv.



Zaboravite na salame: 

Izbegavajte zamrznutu, konzerviranu, masnu i prženu hranu, kao i suhomesnate proizvode, aditive, veštačke boje, sol i beli šećer.



Manje soka pre obroka: 

Voće ne jedite odmah posle ručka, sačekajte dva sata. Uzmite umjerene porcije hrane kako ne biste osećali težinu u želucu i tromost posle jela. Sat vremena pre i posle obroka ne pijte tečnost, posebno izbegavajte hladnu vodu, gazirane napitke i sokove punjene šećerom.


 

Jedno veliko jaje ima 13 esencijalnih vitamina i minerala!









Konzumirajte voće i povrće: 

Osnova ishrane treba da bude sveže voće i povrće, bogato antioksidansima i biljnim vlaknima koja uravnotežuju probavu i jačaju imunitet.



Pijte čaj: 

Konzumirajte čajeve od kamilice, žalfije ili koprive svakodnevno kako biste ubrzali izbacivanje toksina. Ekstrakt korijena maslačka, čaj od sljeza i uvin čaj pomažu pročišćavanje bubrega i urinarnog trakta. Pijte sveže cedene sokove i najmanje dva litra vode dnevno.



Grickajte bademe: 

Umesto nezdravih grickalica, birajte orahe, bademe, lješnjake i suvo grožđe. Koristite integralne vrste hleba umesto belog.



Ograničite kofein: 

Kofein u velikim dozama može izazvati umor, drhtavicu, nesanicu i loše raspoloženje. Održavajte unos kofeina ispod 400-450 miligrama dnevno.



Zimska poslastica: 


Suve šljive su bogate vitaminom A, kalijumom i gvožđem. Preporučuju se za poboljšanje krvne slike, posebno kod dece.



Limun za jetru: 


Dodajte malu količinu soka od limuna u salate ili dezerte. Limunska kiselina pomaže čišćenje jetre i žuči.


Najnovije Google vesti.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/žena

Povezane vesti:


>