Zdravlje

Ljubav

Lovor ili lolber smanjuje nadimanje! Pogledajte koja su njegova lekovita svojstva!

Lovor ili lolber kako ga mnogi zovu smanjuje nadimanje ali ne samo to! Pogledajte koja su to još njegova lekovita svojstva!

Lovor ili lolber smanjuje nadimanje! Pogledajte koja su njegova lekovita svojstva! Svet Plus



Lovor, s neopisivim darom, umanjuje nadutost i pruža dragocenu podršku kod problema sa varenjem, čineći ga začinom koji bi trebalo redovno inkorporirati u kulinarske eksperimente.

Ovo večno zeleno drvo, simbol Mediterana, obdareno je listovima koji su neizostavni u kreiranju raznovrsnih soseva, čorbi, variva i gulaša. Bez obzira da li koristite sveže ili suve listove, lovora je nemoguće ne uvrstiti u gastronomske čarolije. 

U kombinaciji sa majčinom dušicom, postaje neprikosnoven začin koji obogaćuje gotovo svaku čorbu, umak, marinadu, mesnu paštetu ili jelo od mesa.



ZARASTANJE RANA


Ne samo da je lovora izvrstan dodatak ovim jelima, već krije i lekovita svojstva koja ga čine poželjnim sastojkom u kućnoj apoteci. Naučna istraživanja nedavno su otkrila efikasnost ekstrakta lovora u procesu zarastanja rana. 

Malo je poznato da ovaj začin smanjuje nivoe hormona stresa, pomaže u ublažavanju menstrualnih bolova i podstiče redovan i normalan ciklus.


Lovor, uz sve ove benefite, takođe eliminiše nadimanje i rešava probleme sa varenjem, čineći ga začinom koji zaslužuje posebno mesto u svakodnevnoj kulinarskoj praksi. 

U narodnoj medicini, takođe, nalazi svoju primenu, naročito kod bronhitisa. Oblozi natopljeni vodom u kojoj se kuvao lolber mogu pružiti olakšanje osobama koje pate od ovog respiratornog problema.


 

Brza pita od jaja i povrća! Zdrav doručak ili večera! (RECEPT)









Osim toga, listovi lovora su bogati vitaminima A i C, kao i cinkom, igrajući ključnu ulogu u održavanju snažnog imuniteta i čuvanju zdravlja sluzokože očiju, nosa, usta, grla, pluća i probavnog sistema. 

Ova izuzetna biljka se takođe pripisuje antibakterijskim, antivirusnim, antiseptičkim i antigljivičnim svojstvima, zbog čega je korisna kao prirodni antiseptik.

U borbi protiv kuhinjskih moljaca, sveže listove lovora rasporedite po ormarima. Možete ih staviti u prozračne vrećice od gaze ili ih jednostavno osušiti, a zatim smestiti u posude i vrećice s namirnicama. 

Njihovo dejstvo će trajati nekoliko meseci, a kada izgube prepoznatljiv miris, zamenite ih novim listovima lovora.


Najnovije Google vesti.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>