Zdravlje

Ljubav

Svi se probude s lošim zadahom ali kod nekih ostaje i nakon pranja zuba!

Svi se ujutru probude s lošim zadahom ali kod nekih ljudi ostaje i nakon pranja zuba! Da li znate zašto se to dešava i u čemu je zapravo problem?

Svi se probude s lošim zadahom ali kod nekih ostaje i nakon pranja zuba! Svet Plus

Poznato je da se temeljno pranje zuba ujutru i uveče ali i posle svakog obroka sprečava nakupljanje plaka u ustima, koji može izazvati bolesti desni i karijes, piše Mirror.


Sve to ipak ne garantuje svež dah, a u čemu je problem otkriva doktor Daz Sing, stomatolog iz Liverpula:"Pranje zuba ključni je deo održavanja dobre oralne higijene i važno je uključiti jezik i unutrašnju stranu obraza u rutinu oralne nege. Jezik i unutrašnja strana obraza mogu sadržati značajan broj bakterija, čestica hrane i mrtvih ćelija. 


Zanemarivanje tog područja može omogućiti bakterijama da napreduju, što dovodi do lošeg zadaha, stvaranja plaka i drugih problema s oralnim zdravljem. Loš zadah najčešće izazivaju bakterije u ustima, naročito na jeziku."
Doktor savetuje da je najefikasniji način za lečenje lošeg zadaha redovno struganje/četkanje jezika.


"Četkanje ili struganje jezika pomaže u uklanjanju bakterija odgovornih za neugodne mirise. Plak, lepljivi sloj bakterija, može se nakupiti na površinama zuba, jezika i unutrašnje strane obraza“, dodao je stomatolog.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>