Ostalo

Sme�no

Greške koje pravimo kada je u pitanju mašina za sudove!

Greške koje pravimo kada je u pitanju mašina za sudove, mogu nas skupo koštati. Postoji posuđe koje se u njoj ne pere ali većina žena to ne poštuje.

Greške koje pravimo kada je u pitanju mašina za sudove! Svet Plus




Mašine za sudove su zaista neverovatni uređaji koji se često uzimaju zdravo za gotovo, a ponekad ih čak i precenjujemo smatrajući ih gotovo magičnim. 

Međutim, kao i svaki drugi uređaj, i mašina za sudove ima svoja pravila i ograničenja kojih se treba pridržavati.

Nije svako posuđe pogodno za pranje u mašini za sudove, posebno oštri noževi koji mogu biti oštećeni tokom procesa pranja. Oštri krajevi noževa mogu postati tupi, a jakim hemikalijama i vlažnim okruženjem može doći do oštećenja čelika. 

Ako ste investirali u kvalitetne noževe, preporučljivo je prati ih ručno. Takođe, drveni pribor, fin porcelan, kristal, aluminijum, bakar ili liveno gvožđe takođe nisu idealni za pranje u mašini.




Da li ste znali da je prvu mašinu za suđe izmislila žena? 


Američka inovatorka Josephine Cochran je 1886. godine osmislila prvu komercijalno uspešnu mašinu nakon što joj je dosadilo da provodi sate za sudoperom. Nakon što je osvojila nagradu na Svetskom sajmu u Čikagu, otvorila je fabriku za proizvodnju mašina za sudove koje su se prodavale po ceni od oko trista dolara.

Danas su mašine za sudove mnogo sofisticiranije i skuplje od prvobitnog modela. 

 

Neutrališite neprijatne mirise tokom kuvanja hrane!

Limuntus čisti i odmašćuje bolje nego soda bikarbona!







"How Stuff Works" ističe da su moderni uređaji skoro kao roboti, obavljajući gotovo sav posao sami, čak mogu sami odrediti temperaturu vode i proceniti kada je posuđe potpuno čisto. 


Ipak, ponekad možemo dovesti mašinu za sudove u zabludu, posebno ako smo navikli da peremo prljavije sudove pre nego što ih stavimo u mašinu.

Dok se ranije preporučivalo ispiranje posuđa pre stavljanja u mašinu, moderni modeli imaju sopstvene funkcije predpranja i mogu detektovati stepen prljavštine na posuđu. 

Zato, ispiranje u sudoperi može zavarati senzore mašine, čineći da ona misli da posuđe nije toliko prljavo koliko zapravo jeste. U nekim slučajevima, bolje je ne ispirati sudove pre nego što ih stavimo u mašinu, čime ne samo da čuvamo vodu već i osiguravamo temeljno pranje posuđa. 

Naravno, potrebno je ukloniti veće ostatke hrane, ali nekoliko mrvica hleba neće predstavljati problem.

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/zdravlje.plus

Povezane vesti:


>