Region

Svet

Aleksandar Srećković Kubura ispričao kako se zarazio hepatitisom!

Glumac Aleksandar Srećković Kubura ispričao je kako se zarazio hepatitisom B! Kako kaže, igla nije bila dezinfikovana.

Aleksandar Srećković Kubura ispričao kako se zarazio hepatitisom! Screenshoot/Instagram

Kubura ne govori mnogo o svom privatnom životu, a u jednom intervijuu je ispričao neke detalje o tome kako je svojevremeno bio zaražen opasnim virusom."Nekim nesrećnim slučajem, u svojoj 13. godini, odnosno u sedmom razredu osnovne škole, tokom vakcinacije za redovnu vakcinu koju su svi primili, nisam primio prvu vakcinu i morao sam da primim ponovljenu dozu, odnosno revakcinaciju, i dok sam primao tu revakcinaciju, nešto se desilo da sam bio zaražen hepatitisom B ili se tada zvao australijski antigen." - ispričao je Aleksandar Srećković Kubura.


Kako glumac navodi sve to se dešavalo u Kraljevu gde je pohađao osnovnu školu:"U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. 

Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam."
- dodao je Kubura u emisiji "RTS Ordinacija"
Aleksandar navodi da je morao da leži mesec dana, pa je naveo i simptome hepatitisa B:


"Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu."- priča Kubura i dodaje:"Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija." - ispričao je glumac. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/blic.rs

Povezane vesti:


>