Lepota

Ljubav

Kosa kao da ste izašli iz salona, a maska iz domaće radinosti!

Kosa je ukras svake žene i zato je nikada ne treba zapostavljati, neka vam nega kose postane rutina. Uz pomoć jednostavnih namirnica, kosa će vam izgledati kao da ste izašli iz frizerskog salona, a maska je iz domaće radinosti.

Kosa kao da ste izašli iz salona, a maska iz domaće radinosti! Svet Plus

Možda nemate u kuhinji sve sastojke koji su vam potrebni za masku ali lako ih je nabaviti. Ono što vam je potrebno da biste je napravili je:


Mleko
Med
Pivski kvasacPivski kvasac u prahu, možete kupiti u svakoj radnji zdrave hrane. U zavisnosti od dužine vaše kose napravićete i količinu koja vam je potrebna.

Ukoliko imate kosu srednje dužine, u činiju stavite punu kašiku pivskog kvasca u prahu, a onda dodajte toplo mleko toliko da se kvasac rastopi ali da ne postane preterano tečan. Nakon toga dodajte i kašiku meda.

Sve to dobro umutite i ostavite na toplom mestu dok operete kosu na uobičajen način. Kosu iscedite lagano i uvijte u peškir da upije višak vode.Nanosite masku na kosu od ušiju na dole, na svaki pramen. Podignite kosu nekom šnalom, a zatim uvijte glavu nekom pamučnom majicom. Ostavite masku na kosi 45 minuta, a zatim je isperite samo toplom vodom. Ocedite i naneseite balzam koji i inače koristite, pa još jednom isperite kosu samo vodom.


Ovu masku treba nanositi na kosu bar 2 puta mesečno i češće ako ste u mogućnosti.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>