Zdravlje

Ljubav

Začinska voda čisti telo čak i od teških metala! (RECEPT)

Začinska voda čisti telo čak i od teških metala i savršena je za početak dana. Ova voda sprema se zapravo sa korijanderom koji mnogi vole i koriste ga u raznim jelima.

Začinska voda čisti telo čak i od teških metala! (RECEPT) Svet Plus




Korijander, zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima, predstavlja dragocenu začinsku biljku koja podstiče imunološki sistem i obiluje antioksidansima, uključujući vitamine C, A i K. Ovi vitamini ne samo da poseduju antiinflamatorna svojstva, već takođe doprinose jačanju imuniteta i održavanju optimalnog stanja mikrobioma u crevima.

U kulinarstvu, lekoviti začin korijander često postaje neizostavan dodatak raznim jelima, ali se takođe može koristiti za pripremu čaja ili tradicionalnog lekovitog tonika. 

Benefiti koje korijander pruža ljudskom organizmu poznati su već hiljadama godina, a tonik od korijandera može se pripremiti kuvanjem ili potapanjem semena u vodi.

Korijander se ističe kao izuzetno sredstvo za detoksikaciju tela od toksina i teških metala. Osim toga, obiluje antioksidansima poput vitamina C, A i K, čija antiinflamatorna svojstva pomažu u jačanju imuniteta i održavanju zdravog mikrobioma u crevima. 







Dodatno, korijander podržava proces mršavljenja i eliminaciju suvišne tečnosti iz organizma.

Da biste pripremili začinsku vodu od korijandera, potrebna vam je kašika semena koje treba preliti vodom u staklenoj flaši. 

Ostavite flašu u frižideru preko noći kako bi se seme dobro natopilo i vaša začinska voda koja čisti čak i teške metale iz organizma je gotova. Kada voda od korijandera dobije zlatnožutu boju, procedite je od semenki.

Ovo osvežavajuće piće posebno je preporučljivo za konzumaciju ujutru i ima povoljan uticaj na varenje.

 

Uvek sam se šalio da mi Bog da ženu od 120 kg, a ono mi posla od 240!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>