Lepota

Ljubav

Za retinol sada već svi znamo, a da li ste čuli za sendvič metod nanošenja?

Za retinol sada već svi znamo, čumu služi, kada se koristi, kada ne, sa čime se "slaže" sa čime ne, a da li ste čuli za "sendvič metod" nanošenja?

Za retinol sada već svi znamo, a da li ste čuli za sendvič metod nanošenja? Svet Plus





Retinom podstiče proizvodnju kolagena pa smanjuje vidljivost bora, ima ga u vidu krema, kao i u tečnom stanju. Ono što je novo je zapravo novi metod nanošenja, nazvan "sendvič metod".


Kako se tvrdi ovo je jedan od najboljih načina nanošenja. Već svi znamo da se retinol koristi uveče, a ne preko dana kada postoji mogućnost da budete izloženi suncu, kao i to da se za početak koristi jednom do dva puta nedeljno. 

 

Namirnice koje pored toga što su zdrave, povećavaju i grudi!











Retinol i sendvič metod



Kod nekih osoba retinol izaziva isušivanje kože, pa je baš kod tih osoba važno da koriste ovaj metod.


Sendvič metod je zapravo nanošenje retinola između dva sloja hidrantne kreme. Hidrantna krema omogućava koži da upije vlagu, ostavljajući manje prostora za apsorpciju molekula retinola i tako smanjuje negativne efekte istog. 

Ovaj metod je pogodan za prevenciju iritacije, crvenila i perutanja kože sa čime mnoge dame imaju problem. Najbolji je za osobe sa osetljivom kožom i za one koji tek počinju sa korišćenjem retinola. 


Na čisto lice (uveče)  nanesite hidrantnu kremu, sačekajte malo da koža upije, zatim nanesite retinol, ponovo sačekajte da kože upije, pa nanesite drugi sloj hidrantne kreme. 
 

Dafne Selfi ima 94 godine, nema botoksa, koristi malo kreme za lice!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>