Ostalo

Sme�no

Slavine su vam pune kamenca?! Rešenje je tako jednostavno!

Slavine u kupatilu ili u kuhinji su vam pune kamenca, a to baš ružno izgleda... Rešenje je tako jednostavno, a rezultat perfektan. Pogledajte još i kako da izbelite veš ili očistite dasku za sečenje, operete i najmasniju posudu!

Slavine su vam pune kamenca?! Rešenje je tako jednostavno! Svet Plus





Skida kamenac, odmašćuje i najmasnije posude, razbija kamenac... u pitanju je limun.



Limun se preseče na pola, a zatim se jedna polovina bukvalno dodaje u filter slavine gde voda izlazi i gde se skuplja najviše kamenca. Ostavite tako nekoliko minuta, a zatim uklonite sadržaj i pustite vruću vodu. Ostatak limuna koristite za premazivanje ostalih površina slavine.



Očistite dasku za sečenje


Svakodnevno koristimo drvene ili plastične daske za sečenje za seckanje raznih namirnica. Zbog toga je ponekad teško očistiti mrlje, ali i neutralisati razne mirise koji su se nakupili.



Limun je pravo rešenje. 

Prepolovite ga i iscedite sok na dasku. Utrljajte sok od pola limuna, a zatim ostavite da odstoji 20-ak minuta. Kiselina iz limuna će delovati na mrlje, ostavljajući svežu, čistu dasku za sečenje. Dovoljno samo oprati dasku vodom i osušiti.











Izbeljivanje veša


Izbeljivač je siguran način za osvežavanje bele posteljine i peškira, ali često može oštetiti tkaninu. Zato je limun kao prirodni lek odlično rešenje.

Čistu odeću treba dodati u šerpu sa vodom u kojoj se nalazi nekoliko kriški limuna i pustiti da sve provri par minuta. Isperite i osušite kao i obično.



Plastične posude mogu da zablistaju


Plastične posude su izuzetno praktične za pakovanje obroka koje ćete poneti na posao ili na put i odlično rešenje za čuvanje namirnica. Ipak, vremenom gube sjaj i na njima se talože mrlje koje je najbolje očistiti prirodnim sredstvom kao što je limun.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>