Style

Ljubav

Mali trikovi i sredstva za totalni preporod vaše kose!

Šampon služi da opere kosu ali postoje mali trikovi i sredstva za totalni preporod vaše kose. I ne samo to, pogledajte kako da se oslobodite elektriciteta i kako da jednostavno napravite predivnu punđu!

Mali trikovi i sredstva za totalni preporod vaše kose! Svet Plus





Mnogi smatraju da šampon služi samo da opere kosu i donekle su u pravu. Kosi je potrebno dosta nege, dobre maske, prirodne ali i kupovne u koje treba dodati još neke prirodne sastojke kako bi ih pojačali i učinili što više za svoju kosu.


Aspirin je odličan za lice sa aknama ali je jako dobar i kao dodatak šamponu. Izdrobite ga i stavite u šampon koji ste pripremili u posebnoj činijici dovoljno za jedno pranje.

Operite kosu prvo samo šamponom, isperite, a onda u teme utrljajte šampon u koji ste dodali aspirin i ostavite da deluje oko 5 minuta. Nakon toga operite kosu, prosušite i dodajte neku hranljivu masku.


Postupak ponavljate jednom nedeljno.


PILING KOŽE GLAVE


Za ovo nije potrebno koristiti skupe preparate. Sve što treba da uradite je dodati kašiku šećera u šampon kojim inače perete kosu.

Upravo šećer će blago izvršiti piling, uklanjajući mrtve ćelije koje mogu ograničiti rast lepe i zdrave kose. Osim toga, olakšaće temeljnije pranje i omogućiti regeneratoru da dublje prodre, pružajući bolju ishranu samoj dlaci.

Nije preporučljivo preterivati s ovim postupkom kako biste izbegli isušivanje kože glave. Idealno je ponoviti piling nakon svakog četvrtog pranja.








DUBINSKA HIDRATACIJA KOSE

Sastojci za dubinsku hidrataciju kose:

Gustin
Kašika glicerina
Hidrantna maska




Priprema:

Sve sastojke dobro promešati.


Na opranu i prosušenu kosu staviti dobijenu smesu samo na dužinu i držati oko pola sata do 40 minuta. Isprati mlakom vodom. Detaljno pogledajte OVDE.










Pet najbolje vrste čaja za brži rast kose:

1. Čaj od lukovine
2. Čaj od korena čička
3. Čaj od ruzmarina
4. Čaj od korena koprive
5. Čaj od ljuske oraha



Pripremaju se tako što se dve čajne kašike željenog čaja dodaju u lončić, preliju sa 100 ml vode i pustimo da čaj proključa. 

Čaj se nanese na teme, blago se umasira i pustimo da se teme prirodno osuši, a tetaljno pogledajte OVDE.








Imate problem sa elektricitetom kose?

Uzmite vlažne maramice u ruke i protrljajte ih po kosi da biste se rešili svih naelektrisanih pramenova koji vire iz kose. 



Ova jednostavna punđa je pravi pogodak za sve one žene koje su u žurbi jer je gotova za par minuta. Uzmite čarapu ( ne unihop), onu koja odgovara vašoj boji kose, odrežite vrh prstiju i sledite jednostavne korake:




 

Šta je važno uzeti u obzir za rast kose! Posebno se izdvaja jedan vitamin!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>