Zdravlje

Ljubav

Umirite kašalj na sasvim prirodan način! (RECEPT)

Sezona je virusa, gripa, prehlade, mnogi se osećaju loše, kašlju, curi im nos... Umirite kašalj na sasvim prirodan način ovim domaćim sirupom.

Umirite kašalj na sasvim prirodan način! (RECEPT) Svet Plus




Žalfija često zauzima ključnu ulogu u formulama krema protiv raznih kožnih infekcija, šampona protiv peruti ili masti za lečenje herpesa. Njena opuštajuća svojstva nisu rezervisana samo za spoljnu upotrebu, već se koristi i za inhalaciju kod astme, bronhitisa i infekcija disajnih puteva, zahvaljujući svojim antimikrobnim svojstvima.

Čaj od žalfije tradicionalno služi za održavanje oralne higijene, a danas je ekstrakt ove biljke često prisutan i u pastama za zube. Njeno delovanje seže i u poboljšanje varenja, a koristi se i za opuštanje u situacijama nervoze, napetosti, toplotnih talasa tokom klimaksa i simptoma PMS-a. 

U borbi protiv sezonskih virusa, žalfiju možete iskoristiti kao oblogu za snižavanje telesne temperature, a kombinacijom sa lovorovim listom možete pripremiti efikasan sirup za smirivanje kašlja.




Recept:

8 prstohvata žalfije
3 lovorova lista
200 g šećera
300 ml vode












Uputstvo:

Karamelizujte šećer do tamno smeđe boje. Dodajte 300 ml vode i mešajte dok se šećer ne rastopi. Ubacite žalfiju i lovorove listove, pa kuvajte deset minuta. Sačekajte da se ohladi, procedite i dobijeni sirup konzumirajte tri puta dnevno, po jednu supenu kašiku.
 

Detoksikacija organizma na lak način! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>