Region

Svet

Slučaj Jelene Marjanović: Odbrana ima nove dokaze!

Kada je u pitanju slučaj Jelene Marjanović, odbrana Zorana Marjanovića ima nove dokaze koji do sada nisu predočeni, a koji će ići u korist njihovom branjeniku.

Slučaj Jelene Marjanović: Odbrana ima nove dokaze! Youtube/Armagedon





Suprug Jelene Marjanović bio je osuđen 22. jula 2022. na 40 godina zatvora, optužen da je svirepo i podmuklo ubio Jelenu udarcima tupim predmetom po glavi i ostavio je u kanalu punom vode. 

Međutim, odluka Apelacionog suda obrazložena je nejasno i kontradiktorno, a četiri ključna dokaza, na osnovu kojih je Marjanović proglašen krivim, postala su sporna.

"U prvostepenoj presudi izostali su razlozi o odlučnim činjenicama, imajući u vidu da prvostepeni sud u izreci navodi da je okrivljeni oštećenu lišio života na svirep i podmukao način, ne navodeći u čemu se sastoje ove okolnosti, odnosno okolnosti koje se odnose na svirepost, dok okolnost vezanu za podmuklost vezuje za činjenicu da je okrivljeni svoj mobilni telefon učinio nedostupnim", obrazložena je prva sporna tačka.


Sud je zatim obrazložio i da je sporan trag krvi koji je pronađen na zadnjem sedištu automobila, za koji prvostepeni sud nesporno utvrđuje da potiče od oštećene, kao i da je sporan trag krvi na grani u vidu slivanja sa strane kanala bliže nasipu:

"Prvostepeni sud je zaključio da je to trag krvi koji potiče od oštećene, zanemarujući činjenicu da se sudski veštak o tom tragu izjasnio na slećeoi način: "Sasvim sigurno je da taj trag krvi nije nanet od strane oštećene, već da je to trag koji je naneo povredilac nakon izlaska iz kanala", obrazloženo je u rešenju drugostepenog suda.








Četvrti dokaz koji je po nalaženju Apelacionog suda nejasan jeste Zoranov mobilni telefon, koji je 2. aprila 2016. u periodu od 16.38 do 17.04 bio nedostupan za sistem mobilne telefonije.

"Prvostepeni sud u potpunosti prihvata nalaz i mišljenje veštaka za telekomunikacije koji je ostao u ubeđenju i pri iznetom mišljenju da je okrivljeni svoj telefon učinio nedostupnim i da se radi o svesnoj i namernoj tehničkoj radnji koja je preduzeta od strane okrivljenog, propuštajući da utvrdi i da da jasne razloge na koji način je to okrivljeni svoj mobilni telefon učinio nedostupnim", navedeno je u zaključku o ukidanju presude.





Kuća na prodaju


Zoran Marjanović je po izlasku iz Centralnog zatvora prisutnim novinarima rekao da ide kući. Sa njim je bila dugogodišnja partnerka Zorica Mitrović. Međutim, svojoj kući u Borči, u kojoj je živeo sa ubijenom suprugom Jelenom, i u kojoj je 22. jula 2022. uhapšen, nije došao. Komšije Marjanovića iz Borče ispričali su za Kurir da u toj kući već nekoliko meseci nema nikoga i objašnjavaju da postoje dve lokacije na kojima bi Zoran mogao biti.

"Ili je otišao da živi kod devojke ili kod brata Miloša. Pre Zoranovog odlaska u zatvor svi oni su živeli u toj kući - Zoranov sin iz prvog braka, Zoranov brat, devojka i kuma Vera je stalno bila tu, a od pre nekoliko meseci ih nema. Dan pre nego što je Zoran pušten iz CZ, Zorica je pokupila i poslednje stvari i rekla mi je: 'Konačno sam se iselila, Zoran neće da se vraća u ovu kuću!', rekla je ranije komšinica i dodala da tu samo viđaju kuma Veru. "Mi smo čuli da oni tu kuću prodaju. Navodno traže 500.000 evra, ali to jako teško ide, prvo zato što je cena prevelika, daj Bože da im neko da i 200.000, s obzirom na to da je nedovršena i da trenutno nema struju. Isekli su im struju", kaže komšija .








Odbrana


Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić, u svojoj izjavi za Kurir je istakao da će odbrana imati nove dokaze koji do sada nisu predočeni, a koji će ići u korist njihovom branjeniku.

"Mogu samo da kažem da je odluka ispravna i da on sigurno nije kriv. Mi ćemo na suđenju imati još dokaza da predočimo koji do sada nisu izneti", rekao je Zarić za Kurir. Njegove reči potvrdio je i advokat Veljko Dalibašić koji je istakao da je odbrana zadovoljna odlukom Apelacije i da je to bilo očekivano nakon puštanja iz pritvora.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo

Povezane vesti:


>