Ostalo

Sme�no

Nova godina: Verovanja za 1. januar, kažu da određuju celu godinu!

Stigla nam je Nova 2024. godina, a ovo su verovanja za 1. januar za koja kažu da određuju celu godinu, odnosno ono što će nam se dešavati.

Nova godina: Verovanja za 1. januar, kažu da određuju celu godinu! Svet Plus






Neka se prvog dana Nove godine odigra neki značajan čin, čak i ako je to samo simbolično. Ako ste dobili rokovnik kao poklon, zabeležite datum i nekoliko reči kako biste zadržali pažnju na poslovnim planovima, makar na nekoliko minuta tog dana. 


Ovaj gest simbolizuje da ćete imati dovoljno posla u narednoj godini, obavljenog s voljom. 

Slično tradiciji Božića, bitno je ko prvi kroči u vaš dom nakon ponoći, odnosno 1. januara, jer se veruje da će ta osoba značajno uticati na vašu sudbinu tokom godine. 



Na početku godine, izbegavajte pozajmljivanje novca kako biste izbegli materijalne izazove.

Ovo verovanje možda nije u skladu s vašom dosadašnjom praksom, s obzirom na to da iznošenje bilo čega iz kuće 1. januara nije preporučljivo. Iako volimo deliti kolače i poslastice koje smo pripremili za novogodišnju noć, po ovom uverenju to treba izbegavati. Počastite goste, to je svakako dobar znak, ali nemojte nositi jela kada posećujete druge. Za to sačekajte 2. januar.


U nekim kulturama, pranje veša 1. januara se smatra neprihvatljivim jer može loše uticati na zdravlje ukućana tokom naredne godine. Takođe, budite pažljivi s posuđem i lomljivim stvarima, jer se razbijanje predmeta smatra prizivanjem nesreće.








Postoje i ukorenjena sujeverja povezana s vremenskim prilikama tokom ta dva dana. 


Ako duva južni vetar, to je znak da će naredna godina biti dobra i bogata. Severni vetar označava hladnu godinu s lošim vremenom. Istočni vetar može doneti nestašice i nevolje, dok je vedar i sunčan dan 1. januara obećavajući znak za veselu i bogatu godinu.



Za sreću s novcem, obavite mali ritual 


Ostavite novac u svaki novčanik u kući, što je simbol blagostanja. Takođe, veruje se da je dobar znak ući u Novu godinu bez dugova i neplaćenih računa kako biste privukli sreću s novcem.



Godišnji horoskop za sve znakove zodijaka možete naći OVDE.


Čitajte nas na Google vestima

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>