Recepti

Ljubav

Posni pilav sa ćuftama od praziluka! (RECEPT)

Malo drugačiji ručak za dane posta! Da li ste ikada pravili posni pilav sa ćuftama od praziluka?! Recept je jednostavan, a obogatiće vaš jelovnik tokom posnih dana.

 Posni pilav sa ćuftama od praziluka! (RECEPT) Screenshoot/Instagram




Evo šta vam je potrebno za posni pilav:



3 struka praziluka
5-6 glavica crnog luka
300gr pirinča
1 kašika brašna
2-3 kašike sitno seckanog peršunovog lista
1 šargarepa
po ukusu soli, bibera, vegete
kocka za supu od povrća (pola litra vode)
6-7 čena belog luka





Priprema:


Praziluk očistiti od spoljnih listova, odseći zelene listove, oprati ga i obariti u posoljenoj vodi. Kad omekšaju, izvaditi ih, ocediti i samleti na mašini za mlevenje mesa.


U šerpi zagrejte ulje pa ispržite jednu glavicu, sitno naseckanog crnog luka, dodati samleveni praziluk, 3 čena belog luka, 1 kašiku peršuna i biber, sve dobro promešati pa ostaviti na stranu da se prohladi.



Pobrašnite ruke pa praviti ćuftice od praziluka i prziti ih u tiganju dok potpuno ne porumene.



Iseckajte preostali crni luk pa ga proprzite na ulju, dodati jednu isečenu, na kolutove, šargarepu, 3-4 čena belog luka, dodati 300 gr očišćenog i opranog pirinča, 2 kašike peršuna, biber, vegetu, sve promešati pa sipati u vatrostalnu činiju, na pirinač naređati ćuftice od praziluka, žaliti temeljcem, pokriti folijom pa peći dok pirinač ne bude mekan.


Pilav sa ćuftama od praziluka morate poslužiti odmah da se pirinač ne osuši.



Pazite da ne pregorite ćuftice, veoma su meke, ako hoćete da vam budu kao prave ćufte onda dodajte mrvice hleba da vam budu kompaktnije, ali onda ih stavite u pilav kad je već malo voda uvrela, da vam se mrvice ne natope puno sa temeljcem.


Prijatno!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/colinarica

Povezane vesti:


>