Ostalo

Sme�no

Viber: Eliminisanje nepoželjnih poruka u predstojećoj prazničnoj sezoni!

Profesionalni vodič Rakuten Vibera za eliminisanje nepoželjnih poruka u predstojećoj prazničnoj sezoni. Dodatni insajderski savet kako da odblokirate svoj nalog na Viberovoj platformi.

Viber: Eliminisanje nepoželjnih poruka u predstojećoj prazničnoj sezoni! Foto: Promo

Kretanje kroz nepregledne predele digitalne komunikacije ima svoje izazove, gde je spam, nažalost, večita tema. Sezona praznika donosi i porast aktivnosti na mreži, uključujući kupovinu, druženje i slanje čestitki i pozdrava, koji pošiljaocima spama pružaju više mogućnosti da dopru do korisnika. Svesni razvoja novih mehanizama slanja spama, Rakuten Viber ostaje posvećen držanju nepoželjne i nebezbedne komunikacije van svoje platforme. 


Pored toga što nudi bezbednosne funkcije kao što je podrazumevana enkripcija sa-kraja-na-kraj, nestajuće poruke, uređivanje i brisanje poruka, skrivene prepiske i još mnogo toga, Viber donosi edukativni vodič o najčešćim zamkama prijema spam sadržaja i načinu za deblokadu korisničkog naloga na Viberu ako ga Viber anti-spam funkcija eventualno pogrešno detektuje. Bez obzira na to da li ste iskusan korisnik ili vam je potreban plan rešavanja ovih problema, ovaj vodič osigurava da vaše korišćenje najpopularnije aplikacije za razmenu poruka u Srbiji bude što lakše i bezbrižnije.Lančane poruke

Lančane poruke često mame pojedince da nesvesno postanu provodnici prevara i bezbednosnih rizika. Ove poruke obećavaju sreću, blagoslove i nagrade i često traže od korisnika da ih ponovo podele sa svojom listom kontakata – ali njihova privlačnost može dovesti do štetnih posledica. Od lažnih zahteva za nagradu do pretećih blokada naloga, lančane poruke predstavljaju rizik. Prepoznajući ovo, ključno je da budete na oprezu i izbegavate interakciju ili prosleđivanje ovih poruka.
Poruke ili pozivi za ostvarivanje zarade

U periodu kada praznične kupovine dostižu svoj vrhunac, pošiljaoci spam sadržaja koriste prednosti promotivnih ponuda. Primanje neželjenih poruka ili poziva od kompanija ili brendova koje niste autorizovali da vas kontaktiraju bi takođe trebalo da vam probudi sumnju u regularnost. Oni bi mogli da promovišu lažne ponude ili proizvode, nalik spamu. Kada ste u nedoumici, uvek proverite identitet pošiljaoca i nikada nemojte kliktati na linkove sa neproverenim kontaktima. Budite oprezni sa takvim porukama, kao i sa neobičnim pozivima koji nisu u skladu sa standardnom upotrebom.Saveti i taktika sa ciljem da ostanete bezbedni

Ako dobijete neželjenu poruku na Viberu, suzdržite se od kliktanja na linkove ili prosleđivanja poruke. Umesto toga - prijavite spamera, pošaljite njegov broj podršci i time blokirajte pošiljaoca. Ovo će aktivno doprineti da Viber bude rasterećen od spama. Poboljšajte svoju zaštitu tako što ćete podeliti sa Viberom poruke od nepoznatih kontakata u potrazi za potencijalnim spamom kako bi bile blokirane.
ID pozivaoca - Vaš kompas u borbi protiv spama


Najnovija funkcija Vibera je dragoceno sredstvo u borbi protiv spamovanja putem poziva. ID pozivaoca omogućava korisnicima da jasno identifikuju ko ih zove, a mogućnost da se vidi ime pozivaoca korisnicima pruža priliku da odluče da li da odgovore na poziv, ignorišu ga ili preduzmu druge radnje. Ova funkcija trenutno je dostupna za Android korisnike koji koriste verziju 21.1 i noviju i može se aktivirati u okviru opcije „Pozivi i poruke“ pod menijem “Podešavanja aplikacije”. Odblokiranje vašeg naloga

U retko mogućem slučaju da Viberovi sistemi blokiraju legitimnog korisnika zbog slučajnog spamovanja – ipak postoji rešenje. Korisnik neće moći da šalje poruke tokom blokade, ali i dalje može da ih prima. Većina prvih blokada je privremena i traju 24 sata. Međutim, ponovna blokada korisnika zbog spama može dovesti do trajne blokade. Deinstaliranje ili deaktiviranje Vibera neće odblokirati nalog. U takvim slučajevima, korisnik može da stupi u kontakt sa čet-botom za podršku radi odblokiranja brojeva, što omogućava korisnicima da provere stanje svojih brojeva i odblokiraju ih. Čet–bot  sa ovom funkcijom pronaći tako što ćete ukucati njegov naziv u Viberov prozorčić za pretragu ili OVDE.Bezbedna komunikacija sa velikim brojem korisnika Vibera

Za preduzeća i organizacije koje žele da bezbedno komuniciraju sa brojnom publikom na Viberu, pravo rešenje predstavlja usluga “Viber za biznis”. Nju trenutno koristi preko 20.000 globalnih brendova i nudi rešenja za različite potrebe – uključujući nov izvor informacija, poboljšanje prodajnih aktivnosti i održavanje lojalnosti kupaca. Istražite Poslovne poruke i čet-botove za personalizovanu komunikaciju i danonoćnu podršku.

Praznični periodi često podrazumevaju masovni priliv prazničnih čestitki i lančanih poruka. Dok su neke bezopasne, druge mogu sadržati spam. Ključ za korisničko iskustvo bez rizika je da budete na oprezu i primenite jednostavne predloge iz ovog vodiča, kako biste bezbedno uživali u prepisci sa prijateljima i porodicom i predstojeće praznične sezone.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>