Recepti

Ljubav

Ako ste od onih koji obožavaju pitu, ovo morate da znate! (RECEPT)

Ako ste od onih koji obožavaju pitu sa čim god ona bila, slana, slatka, sa mesom, sa sirom i slično, onda ovo morate da znate! Ovo je pekarski preliv ili premaz koji pitama daje poseban ukus.

Ako ste od onih koji obožavaju pitu, ovo morate da znate! (RECEPT) Svet Plus





Svako ima svoju omiljenu pitu i omiljeni recept ali ovaj preliv je univerzalan i može se koristiti i za slatke i za slane pite. Isprobajte ga kada sledeći put budete spremali.





Evo šta vam je potrebno:


12 kašika brašna
1,5 kesica suvog kvasca
3 šoljice mleka
1,5 šoljice ulja
so ili šećer po ukusu, zavisi kakvu pitu pravite.


 

Prevara po horoskopu: Koliko su zaista verni znakovi Zodijaka?!









Priprema preliva za pitu:


U činiji razmutite kvasac u mlakom mleku i ostavite da se aktivira. Zatim u nekoj malo većoj činiji prosejte 12 kašika brašna, napravite rupu u sredini, sipajte aktivirani kvasac, ulje i šećer ili so po ukusu. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na toplom da naraste.

Ovako pripremljenu smesu nanosite na svaku koru bez obzira na koji način pitu pripremate, da li ređate koru na koru ili uvijate kao rolat. Na kraju premažite celu pitu ostatkom smese i ostavite je da odstoji bar sat vremena. 

Obavezno zagrejte rernu pre nego što stavite pitu da se peče.


NAPOMENA: za ovaj preliv ili premaz možete koristiti i pirinčano brašno, heljdino, ječmeno, po vašem ukusu, a ostale zanimljive recepte možete naći OVDE.

Ukoliko postite, mleko zamenite vodom!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>