Region

Svet

Mirko Kodić na koncertu Veče sevdalinki!

Mirko Kodić, jedan od najpoznatijih harmonikaša sa prostora bivše Jugoslavije, pridružiće se mnogobrojnim kolegama na tradicionalnom koncertu Veče sevdalinki 29. novembra na Kolarcu.

Mirko Kodić na koncertu Veče sevdalinki! Foto: Promo





Tokom višedecenijske karijere sarađivao je sa mnogobrojnim pevačima, objavio je veliki broj albuma na kojima  preovladavaju kola koja je sam komponovao i aranžirao. Dobitnik je i mnogobrojnih nagrada.

“Moj deda i otac su bili harmonikaši, logično je bilo da i ja nastavim tim putem. Harmonika mi je bila prva i jedina igračka. Prvi nastup sam imao sa 17.godina na festivalu na Ilidži. Oduvek mi je sevdah u krvi, negujem ga i sviram na svim koncertima širom sveta, to znaju i moje kolege iz cele bivše Juge. Drago mi je što ću se pridružiti odabranoj ekipi na ovim tradicionalnim koncertima širom regiona. Moja karijera je bogata i sve ove decenije vodi me ljubav prema instrumetu, muzici, prema ljudima, pa i prema sevdahu, tako da ću rado odsvirati hitove “Moj dilbere, Ne klepeći nanulama i Negde u daljini” izjavio je gospodin Mirko Kodić i pozvao publiku da dođe i da uživa u vanvremenskim pesmama.







Na emotivno putovanje kroz najlepše sevdalinke i ljubavne pesme će Vas povesti Ana Bekuta, Nedeljko Bilkić, Elvira Rahić, Esad Kovačević, Zekija Suman, Marija Šestić, Alma Subašić, Ringo Hamidović, Šejla Grgić, Pavao Anić. Publika i ljubitelji sevdaha, kao i prethodnih godina, moći će da uživaju u „evergrinima“ sevdaha kao što su: Žute duje, Tebi majko, Misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostar grada , Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Pao snijeg na behar, Kad sam išao na Bembašu, Vino piju vijeka Sarajlije...

Ako želite uživati u interpretaciji istaknutih izvođača sevdaha i sevdalinki i osetiti svu lepotu bosanskih, tradicionalnih i urbanih ljubavnih pesama karte možete kupiti na biletarnici Kolarca ili na TICKET.
 

Neprevaziđena kineska maska! Čist ten i zategnuto lice! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>