Ostalo

Sme�no

Aranđelovdan, dan uoči praznika i dan posle značajni su za dobra dela!

Aranđelovdan, Sabor svetog Arhangela Mihaila obeležavamo 21. novembra, a uoči praznika neke stvari treba izbegavati ali i tražiti od sveca da vas zaštiti i podari mir i snagu. Praznik, dan uoči praznika i dan posle značajni su za dobra dela!

Aranđelovdan, dan uoči praznika i dan posle značajni su za dobra dela! Svet Plus




Za Aranđelovdan je vezano dosta običaja i verovanja, a mnoga od njih nisu vezana za crkvu, već proističu iz naroda.




Dan uoči Aranđelovdana, 20. novembra pokušajte da izbegnete neprijatne susrete i ona mesta koja ne volite. Od 14:12 pa do 14:45 tražite da vas zaštiti od zlih ljudi, negativne energije, i da vam podari mir i snagu.


Na dan svetog Arhangela Mihaila idite u crkvu i zapalite sveću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najveću i najvažniju želju. Otvorite svoju dušu i svoje srce, delite radosti i tugu, a na kraju se zahvalite. Nebo prima molitvu celi dan, ili bar tako glasi verovanje.



Dan posle Aranđelovdana zatražite od Arhanđela Mihaila da vam pomogne sa teškoćama na poslu, u radu. Bilo da je u pitanju želja za većom platom, boljom pozicijom ili drugim poslom, ovu želju zamislite u periodu od 8:48 pa do 9:32.

 

Bliži se Aranđelovdan, dajemo vam nekoliko ideja za predjelo! (RECEPTI)









Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu. 

Na Aranđelovdan idite u crkvu, zatražite sreću i blagostanje, ali i učinite što više dobrih dela. Pomozite nekome ko je nemoćan, nahranite gladnog psa, osmehnite se tužnom čoveku... Jednostavno budite ČOVEK u svakom smislu te reči, i budite to svakog dana, a ne samo za praznike. 

Izbegavajte svađe, bes, negativnost.

Srećna slava svima koji obeležavaju Aranđelovdan!


 
 

Slavski kolač! Napravite najlepše ukrase, bele kao sneg!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>