Lepota

Ljubav

Maska za kosu koja pospešuje rast ali i posvetljuje prirodnu boju!

Ova maska za kosu koja pospešuje rast ali i posvetljuje prirodnu boju, ne kupuje se, već se priprema kod kuće neposredno pre korišćenja. Potrebna su vam samo dva sastojka, a verovatno ih već imate.

Maska za kosu koja pospešuje rast ali i posvetljuje prirodnu boju! Svet Plus






Čak i ako nemate ova dva sastojka koja čine ovu masku, biće vam jeftinije da ih kupite, nego da kupujete gotove maske, a svakako će učiniti mnogo za vašu kosu i kožu glave. Pospešiće rast kose i posvetlićete je za nekoliko nijansi ako je budete redovno koristili.


Što se posvetljivanja kose tiče, najpre će posvetleti svetlo smeđe nijanse, a brinete će ipak morati da budu malo upornije i strpljivije, pa će proceduru ponoviti nekoliko puta.


Ono što vam treba od sastojaka su cimet i kokosovo ulje. Cimet je antimikrobni začin koji stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče rast kose. 


Pomešajte četvrtinu šolje kokosovog ulja i kašičicu cimeta i dobro sjedinite. Zatim tu smesu nanesite na koren i na kožu glave pa ostavite da deluje do 45 minuta, a onda isperite.












Za posvetljivanje će vam biti potrebno sledeće:


3 supene kašike meda
3 supene kašike cimeta
5-6 supenih kašika balzama za kosu





Ovako pripremljena maska dovoljna je za jedno nanošenje i za kosu dužine negde do ramena.


Pomešajte cimet i med i dobro sjedinite, pa dodajte balzam i ponovo dobro sjedinite i vaša maska je spremna. Operite kosu kao i obično, a zatim smesu nanosite četkicom na kosu, kao kada se farbate. Ne utrljavajte masku u kožu glave prejako.

Kada ste završili, uvijate kosu u puđu i stavite najlonsku kesu ili kapu, a zatim uvijte u peškir. Držite masku oko 30 minuta, pa uklonite peškir, a najlonsku kesu ostavite bar još tri sata.

Kosu isperite samo toplom vodom.

Ukoliko imate suvu kosu u masku dodajte kašičicu maslinovog ulja, a tretman ponavljate dok ne dobijete željenu nijansu.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>