Region

Svet

Doktor Spira i Ljudska bića briljirali u Zappa Bazi!

Doktor Spira i Ljudska bića briljirali! Sinoć je u prepunoj Zappa Bazi održan neobičan i krajnje zanimljiv koncert - ikona novog talasa i začetnik beogradske elektropop scene, Doktor Spira i promovisao je vinilna izdanja svojih albuma „Dijagnoza“ i „Dizajn za stvarni svet“.

 Doktor Spira i Ljudska bića briljirali u Zappa Bazi! Foto: Kamenko Pajić






Numera kojom je otvorio koncert, „Od buke do muzike“, idealno je nagovestila šta nas čeka u narednim satima - spoj performansa, teatra, tekstualne inovacije i specifičnog načina pevanja nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Doktor Spira je oduvek išao ispred svog vremena i pomerao granice - od čuvenih koncerata u Ateljeu 212 u 04 sata ujutru i maloj sceni hale Pinki u 02 sata ujutru do intelektualno artističke inicijacije novog talasa, gde se svrstava u prva četiri benda beogradske scene.

Hitovi „Marina“, „Mali princ Ikar“, „Igrač na žici“ i „Uvek isto zbogom“ samo pokazuju koliko je Spira beskompromisan i autentičan u analizi unutrašnjeg ja prema spoljnom svetu - danas moderno nazvano „spoken word“, Spira odavno koristi u interpretaciji svojih numera - više priče u kombinaciji sa dramatičnim pevanjem, odenuto teatrom.











On je oduvek artikulisao muziku na svoj način i autorskom originalnošću stvorio čvrsti bazu fanova, koji su i juče došli da ispoštuju svog idola. 


Među njima je bio i veliki broj muzičara - Koki iz S vremena na vreme, Cane i Anton iz Partibrejkersa, Cvele ex Bajaga, Krle iz Generacije 5, Dragan Popović iz Trio Dag, kompletna prva postava Ljudskih bića, kao i kritičari Branimir Lokner, Petar Janjatović, Aleksandar Žikić, Žikica Simić i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života prestonice.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>