Svet

Region

Ofra Haza: Teret ljubavi, gubitka i tragičan kraj pevačice! (VIDEO)

Kroz vrhunce slave i tamne puteve tragedije, život pevačice Ofre Haze bio je poput melodije koja je dirala srca širom sveta. Od siromaštva do svetskog uspeha, ova legenda muzičke scene nosila je teret ljubavi, gubitka i tragičnog kraja. Otkrijte neispričanu priču o njenom talentu, strasti, i sudbini koja je obeležila anđeoski glas i ostavila sve bez daha.

Ofra Haza: Teret ljubavi, gubitka i tragičan kraj pevačice! (VIDEO) Screenshoot/Instagram








Rođena 1957. godine u porodici imigranata, Bat-Sheva Ofra Haza je rasla u siromaštvu kao deveto i najmlađe dete. Njeno uspon je počeo kada je talentovana devojčica od 12 godina privukla pažnju agenta dečijeg pozorišta "Bezalel Aloni". Od tada, njen talenat ju je vodio ka vrhu svetske muzičke scene.

Prvi album "Al Ahavot Shelanu" iz 1980. godine lansirao ju je među zvezde, a vrhunac je bio 1983. godine kada je osvojila drugo mesto na Evrosongu sa pesmom "Chaime". Njena muzika, pevana na više jezika, brisala je granice, a posebno je osvojila srca publike dirljivom numerom "Izbavi nas" iz filma "Princ iz Egipta".

Nominacija za Gremi nagradu 1992. za album "Kirya" označila je priznanje njenog izuzetnog rada. Ofra je ostala prizemna i odana porodici, ali je naišla na nerazumevanje bliske rodbine koja nije priznavala njene uspehe.

Nesreća 1987. godine, kada se avion srušio na granici Izraela i Jordana, dodala je dramu njenom životu, ali je preživela kao još jedan znak njene posebne sudbine.





O njenom braku ne zna se mnogo


"Princ na belom konju", bar kako je ona verovala, za lepu Jevrejku stigao je tek u njenoj 39. godini u vidu biznismena Dorona Aškenazija.




Nakon mnogo godina čekanja, Ofra je pronašla ljubav u Doronu Aškenaziju, ali je njen život krenuo nizbrdo. Suprug ju je zarazio HIV-om, što je dovelo do njene prerane smrti od upale pluća 2000. godine. Godinu dana kasnije, i njen muž je preminuo od predoziranja.

Iako su detalji o smrti para misterija, Ofra Haza ostaje legenda koja je svojim anđeoskim glasom osvajala svet, ostavljajući iza sebe tragičnu priču o ljubavi, gubicima i preranom kraju.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>