Lepota

Ljubav

Godine, frizura i boja koja pomlađuje ženu! (FOTO)

Kroz godine, žene pronalaze različite načine kako bi zadržale mladolikost i osećaj svežine. Jedan od ključnih faktora koji utiče na percepciju godina je frizura i boja kose. Pravilno odabrana frizura i boja mogu značajno pomladiti izgled žene, pružajući joj samopouzdanje i vitalnost.

Godine, frizura i boja koja pomlađuje ženu! (FOTO) Svet Plus








Frizura kao ključ pomlađivanja

Prva stvar koju treba uzeti u obzir je frizura. Sa godinama, tekstura kose može se promeniti, a odabrana frizura treba odražavati tu promenu. Kratke frizure često su izvrstan izbor jer pružaju mladalački izgled, istovremeno olakšavajući održavanje. Bob frizure različitih dužina mogu dodati volumen i teksturu, čineći kosu živahnom i punijom.

Važno je uzeti u obzir oblik lica prilikom odabira frizure. Na primer, slojevite frizure mogu suptilno zamagliti linije lica i stvoriti mekaniji izgled. S druge strane, pažljivo postavljeni pramenovi mogu naglasiti određene karakteristike lica i dodati dimenziju.











Boja koja vraća svežinu

Boja kose takođe ima značajan uticaj na ukupni utisak. Tamnije nijanse kose često naglašavaju bore i nedostatke, dok svetlije nijanse mogu pružiti svež i mladalački izgled. Svetlo smeđa, platinasta, ili čak svetla plava mogu osvežiti izgled i pružiti utisak energičnosti.

Važno je prilagoditi boju kose tonu kože kako bi se postigao harmoničan izgled. Topli tonovi, poput medenih nijansi, mogu dodati toplinu licu, dok hladni tonovi, kao što su pepeljasti, mogu naglasiti svežinu i sjaj kože.











Održavanje zdrave kose

Nezavisno o odabranoj frizuri i boji, održavanje zdrave kose ključno je za postizanje mladolikog izgleda. Redovno šišanje vrhova kose, hidratacija i korišćenje kvalitetnih proizvoda pomažu u očuvanju sjaja i mekoće kose. Ovde možete videti kako se radi dubinska hidratacije kose u kućnim uslovima.

Godine ne moraju značiti gubitak stila i vitalnosti. Dobro odabrana frizura i boja kose mogu u velikoj meri pomladiti izgled žene, i tako istaknu njenu prirodnu lepotu i samopouzdanje. Eksperimentišite sa različitim opcijama i pronaćićete onu koja najbolje odgovara vašim crtama lica i ličnom stilu. Sledeći ove smernice, svaka žena može zračiti mladalačkim sjajem bez obzira na broj svećica na rođendanskoj torti.


Godine su samo broj, zato izaberite boju i frizuru koja vama najbolje pristaje!








Pored redovne i pravilne nege, šta je još važno uzeti u obzir za rast kose, otkriva poznata trihološkinja Helen Rivi. Posebno se izdvaja jedan vitamin, a o tome više možete saznati OVDE.

Postoje i neki mitovi, kao i zablude o kosi kao što je farbanje prljave kose, o korišćenju jednog te istog šampona, o čupanju sedih vlasi, a o tome možete da se informišete u nastavku.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>