Lepota

Ljubav

Podmlađivanje kože lica na prirodan način!

Kako usporiti znakove starenja i vratiti sjaj koži ako znamo da je to neizbežan proces!? Srećom postoji način podmlađivanja kože na prirodan način, poboljšavanje njenog izgleda bez obzira na godine. Postoje brojni prirodni sastojci i preparati koji mogu pomoći u hidrataciji, ishrani i regeneraciji kože lica.

Podmlađivanje kože lica na prirodan način! Svet Plus







Kako da podmladite kožu lica prirodnim putem i sprečite prerano starenje!

Koža je naš najveći organ i ima važnu funkciju u zaštiti našeg tela od raznih spoljašnjih faktora, kao što su sunce, vetar, zagađenje i mikroorganizmi. Koža takođe reguliše našu telesnu temperaturu i održava našu vlažnost. Međutim, kako starimo, naša koža se menja i gubi svoju elastičnost, čvrstinu i sjaj. Na licu se pojavljuju bore, fleke i opuštenost, koje mogu uticati na naše samopouzdanje i zadovoljstvo. Osim prirodnog procesa starenja, na izgled naše kože mogu negativno uticati i neki drugi faktori, kao što su stres, nezdrava ishrana, pušenje i nedovoljna nega.

Ako želite da usporite znakove starenja i poboljšate zdravlje i lepotu vaše kože, postoje neki jednostavni i prirodni načini koji vam mogu pomoći. U nastavku ćemo vam predstaviti neke od prirodnih sastojaka i preparata koji mogu hidrirati, nahraniti i regenerisati vašu kožu, kao i neke savete kako da izbegnete ili smanjite štetne uticaje koji doprinose preranom starenju.





Prirodne metode za podmlađivanje kože lica

Postoje brojni prirodni sastojci i preparati koji mogu pomoći u hidrataciji, ishrani i regeneraciji kože lica. Neki od njih su:



Limun:

Ovaj citrus je bogat vitaminom C, koji je snažan antioksidans i stimuliše proizvodnju kolagena, proteina koji daje koži elastičnost i čvrstinu. Limun takođe ima izbeljujuće dejstvo i može pomoći u uklanjanju fleka, pegica i drugih tragova hiperpigmentacije. Limunov sok se može naneti direktno na lice ili pomešati sa medom ili jogurtom za dodatnu hidrataciju i negu. Treba ga držati 10 do 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati dva do tri puta nedeljno1.



Krastavac:

Ovo povrće ima visok sadržaj vode i minerala koji hidriraju i osvežavaju kožu. Krastavac takođe ima umirujuće i protivupalno dejstvo i može pomoći u smanjenju natečenosti, crvenila i iritacije. Krastavac se može iseckati na tanke kriške i staviti na lice ili izblendirati sa medom ili alojom za dodatnu negu. Treba ga držati 15 do 20 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati svakodnevno.


Banana:

Ovo voće je bogato vitaminima A, B i E, koji su važni za zdravlje kože. Banana takođe sadrži kalijum, koji pomaže u održavanju hidratacije i sprečava suvoću kože. Banana ima hranljivo i zatezuće dejstvo i može pomoći u smanjenju bora i fine linije. Banana se može izgnječiti viljuškom i naneti na lice ili pomešati sa medom ili jogurtom za dodatnu negu. Treba je držati 15 do 20 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. 

Ponavljajte dva - tri puta nedeljno ove tretmane.


Kajsija je voće koje je dobro za vašu kožu, jer sadrži vitamin C i druge antioksidanse koji je štite od oštećenja. Kajsija takođe pomaže u čišćenju i obnavljanju kože, jer uklanja mrtve ćelije i podstiče rast novih.



Kajsija se može iseckati na komadiće i izblendirati sa medom ili maslinovim uljem za dodatnu negu. Treba je naneti na lice i nežno masirati kružnim pokretima. Treba je držati 10 do 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati jednom do dva puta nedeljno.







Paradajz:

Ovo povrće je bogato likopenom, antioksidansom koji štiti kožu od sunčevog zračenja i sprečava oštećenje kože. Paradajz takođe ima izbeljujuće i protivupalno dejstvo i može pomoći u smanjenju fleka, akni i crvenila. Paradajz se može iseckati na kriške i staviti na lice ili izblendirati sa medom ili limunom za dodatnu negu. Treba ga držati 10 do 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati dva do tri puta nedeljno


.
Avokado:

Ovo voće je bogato vitaminima A, C i E, koji su važni za zdravlje kože. Avokado takođe sadrži zdrave masti, koje hidriraju i hrane kožu. Avokado ima hranljivo i zatezuće dejstvo i može pomoći u smanjenju bora i fine linije. Avokado se može izgnječiti viljuškom i naneti na lice ili pomešati sa medom ili jogurtom za dodatnu negu. Treba ga držati 15 do 20 minuta, a zatim isprati mlakom vodom i ponavljati bar još dva puta u toku nedelje.


Ako želite da vaša koža bude zdrava i lepa, ne zaboravite da popijete šolju zelenog čaja.

Ovaj napitak je prepun dobrih sastojaka koji čuvaju vašu kožu od štetnih uticaja. Zeleni čaj sadrži polifenole, vrstu antioksidansa koji sprečavaju oštećenja kože od stresa i slobodnih radikala. Osim toga, zeleni čaj ima i sposobnost da smiri upale i ubije bakterije koje izazivaju akne, crvenilo i iritaciju. Zato, uživajte u zelenom čaju i učinite nešto dobro za vašu kožu.



Zeleni čaj se može skuvati i ohladiti, a zatim natopiti pamučne tupfere ili gazu i staviti na lice. Treba ga držati 10 do 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati svakodnevno.


Jaja:

Ova namirnica je bogata proteinima, koji su gradivni materijal za kolagen, proteina koji daje koži elastičnost i čvrstinu. Jaja takođe sadrže lecitin, koji hidrira i hrani kožu. Jaja imaju hranljivo i zatezuće dejstvo i mogu pomoći u smanjenju bora i fine linije. Jaje se može umutiti viljuškom i naneti na lice ili pomešati sa medom ili limunom za dodatnu negu. Treba ga držati 10 do 15 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. Ovaj tretman se može ponavljati jednom do dva puta nedeljno.











Saveti za prevenciju ili smanjenje preranog starenja kože



Pored korišćenja prirodnih metoda za podmlađivanje kože lica, važno je da usvojite neke zdrave navike koje mogu pomoći u prevenciji ili smanjenju preranog starenja kože. Neki od njih su:



Izbegavajte pušenje i izlaganje duvanskom dimu. 

Pušenje sužava krvne sudove u koži, smanjuje dotok kiseonika i hranljivih materija i ubrzava stvaranje bora.




Koristite kremu za sunčanje i izbegavajte preterano izlaganje suncu. 


Sunčevi zraci mogu oštetiti kolagen i elastin u koži, što dovodi do opuštanja i stvaranja bora
.


Hidrirajte kožu iznutra i spolja. 



Pijte dovoljno vode i koristite prirodne hidratantne kreme, kao što su kokosovo ili maslinovo ulje. Voda pomaže u održavanju elastičnosti i čvrstine kože, dok ulja sprečavaju gubitak vlage.




Jedite zdravu i uravnoteženu ishranu. 



Ishrana bogata voćem, povrćem, celim žitaricama i proteinima obezbeđuje koži potrebne vitamine, minerale i antioksidante. Antioksidanti štite kožu od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje.




Smanjite stres i opustite se. 

Stres utiče na hormone koji mogu pogoršati stanje kože, kao što su akne, crvenilo i iritacija. Stres takođe može uticati na kvalitet sna, koji je važan za regeneraciju kože. Zato pronađite načine da se opustite, kao što su meditacija, joga, čitanje ili hobiji.




Koristite prirodne sapune i proizvode za čišćenje lica. 

Većina kupovnih sapuna i proizvoda za čišćenje lica ima u sebi hemikalije koje isušuju i iritiraju kožu. Koristite prirodne sapune!





Koristite anti-age kreme i serume. 

Anti-age kreme i serumi mogu pomoći u smanjenju vidljivosti bora, poboljšanju teksture kože i vraćanju sjaja. Birajte one koji sadrže prirodne sastojke, kao što su aloe vera, zeleni čaj, vitamin C ili hijaluronska kiselina.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>