Ostalo

Sme�no

Poznati koji su sanjali svoju sudbinu! Noćne more i snovi imali su veliki uticaj!

Ovo su poznati koji su sanjali svoju sudbinu! Noćne more i snovi imali su veliki uticaj na njihov život! Njihovi snovi nisu bili obične avanture uma, već prozori u svet neistraženih mogućnosti. 

Poznati koji su sanjali svoju sudbinu! Noćne more i snovi imali su veliki uticaj! Screenshoot/Youtube





Albert Ajnštajn postao je poznat po svojim briljantnim uvidima u prirodu svemira, a posebno se ističe činjenica da je do jednog od ključnih otkrića - teorije relativiteta - došao tokom sna. Još kao mladić, sanjao je da se spušta niz strmu planinu tako brzo da na kraju doseže brzinu svetlosti.

U njegovim snovima, zvezde su menjale svoj izgled u odnosu na njega. Kada se probudio, odmah je formulisao ono što će postati jedna od najvažnijih naučnih teorija u istoriji čovečanstva. 







Pol Makartni, 1965. godine, doživeo je slično iskustvo sanjanja. Celu melodiju za svoj hit "Yesterday" sanjao je i, srećom, brzo se prisećao nakon buđenja. 



Uspeo je da reprodukuje pesmu na klaviru i pitao je prijatelje i porodicu da li su je ikada čuli. U početku je bio zabrinut da je sanjao tuđu kompoziciju. Mesec dana kasnije, nakon što je proverio s ljude u muzičkoj industriji, koji nisu prepoznali pesmu, s Džonom Lenonom napisao je i reči. Naravno, uspeh pesme "Yesterday" dodatno je učvrstio poziciju Bitlsa u muzičkom svetu.

 

Jedan sastojak dodajte u šampon da vam kosa zablista!








Meri Šeli često je isticala da je inspiraciju za svoj roman o Frankenštajnu iz 1816. godine pronašla zahvaljujući noćnoj mori. Kada je imala 18 godina, Šeli je posetila Lorda Bajrona. Sedeli su oko kamina u kući njene porodice na Ženevskom jezeru kada je pesnik predložio da svako napiše horor priču.

Meri je dobila inspiraciju kada je neko u razgovoru pomenuo mogućnost oživljavanja tela, a kasnije te večeri sanjala je živopisni san o Frankenštajnu. Psiholozi često vide lucidne snove kao priliku za istraživanje neotkrivenih sposobnosti u delovima mozga ili podsvesti.

Osobe koje imaju lucidne snove mogu kontrolisati delove mozga i naterati ih da se "otvore".

 

Topla torta koja se topi u ustima! Švedska čokoladna poslastica!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>