Region

Svet

Loznica dobila muzej posvećen Sinanu Sakiću!

Loznica je dobila muzej posvećen pevaču Sinanu Sakiću i to baš na njegov rođendan, za šta je zaslužna Sinanova supruga Sabina.

Loznica dobila muzej posvećen Sinanu Sakiću! Screenshoot/Instagram






Trinaestog oktobra na rođendan legendarnog pevača u prizemlju zgrade u Ulici Svetoga Save 14, u centralnom delu grada, otvoren je muzej Sinana Sakića.



Njegova supruga Sabina je ispunila ono što je zacrtala i obećala. Svako ko poželi može da dođe, kaže ona. U muzeju su izloženi Sinanovi lični predmeti, satovi, nagrade, plakete, zahvalnice, zlatne i platinaste ploče, garderoba koju je nosio na značajnim nastupima kao i mnogo fotografija, a u atelju se nalazi i Sinanov klavir.


Sabina Sakić je za Kurir izjavila da je izložen samo deo njegovih stvari, a povremeno će menjati postavku:



"Izložen je samo deo stvari jer je Sinan imao puno toga. Povremeno ću zato menjati postavku, a ideja je da uradim njegove dve biste, jedna da stoji ispred, a druga u ovom prostoru. Imala sam veliku podršku običnih građana, majstora koji su sve uradili u rekordnom vremenu, pomagali su i nudili pomoć mnogi drugi i to ljudi koje nisam poznavala. 

Najava otvaranja Sinanovog muzeja na mom Instagramu nalogu naišla je na pozitivan odjek, kao i na Tik toku gde je bilo dvesta trideset pregleda za dva sata. Toliki odziv ljubavi, nijedan negativan komentar, toliko sam zahvalna tim ljudima koje ne poznajem, a pomogli su mi da ovo uradim. Nije mi bilo lako ovih pet godina, deca su bila uz mene, najbliža porodica smo svi bili kao jedno, ali uvek mi je Sinan nedostajao i sad mi nedostaje"
- kaže Sabina.


Sabina kaže da se mnogi njihovi prijatelji za proteklih pet godina nisu pojavili, odnosno nisu čak ni pozvali da je pitaju kako je, a kada daju izjave svi govore da su tu za nju:







"Suviše sam ponosna da bih tražila pomoć od nekog, a duševno sam bogatija od mnogih"


Na otvaranje muzeja je došao pevač Acko Nezirović, a iz Sarajeva je uspela da stigne Hanka Paldum kojoj se Sabina mnogo obradovala.


"Bila sam zabrinuta hoću li stići, ali sam žarko želela da dođem, da budem uz Sabinu baš na ovaj dan kada je svu svoju ljubav pretočila u ovaj prostor i sve ono što će da budi uspomenu na našeg dragog Sinana. Nisam tako često sa njim nastupala i nismo se tako često družili, osim što smo jedno drugom upućivali čestitke. Kada sam čula da se razbolio teško mi je palo. Prvu priliku sam iskoristila da ga posetim, popričali smo, uputila sam mu podršku da se bori. Nažalost, nisam znala da će nam to biti poslednji susret"- rekla je Hanka.


Sinana Sakić je preminuo 1. juna 2018. godine u Beogradu, u svojoj 62. godini, a večna kuća muzičke legende nalazi se u Loznici.
 

Posna lešnik bajadera sa ukusom kafe! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>