Zdravlje

Ljubav

Metabolizam i mršavljenje možete ubrzati sami! Jednostavno je!

Metabolizam i mršavljenje možete ubrzati sami! Jednostavno je, potrebno je samo da konzumirate ove napitke. Ni jedan od njih nije magičan ali će dati rezultate.

 Metabolizam i mršavljenje možete ubrzati sami! Jednostavno je! Svet Plus




Ovi napici mogu da ubrzaju metabolizam što će dovesti do toga da efikasnije sagorevate kalorije. 



Voda je pravi MVP kada je u pitanju mršavljenje. Ona nije samo bez kalorija, već vas i zasiti, tako da nećete završiti prejedajući se. Ako želite optimalan unos, ciljajte na osam čaša dnevno. Ostanite hidrirani i osećajte se lakše!




Zeleni čaj - sadrži katehine i kofein, dva tajna sastojka koja mogu "turbo" napuniti vaš metabolizam. Naučnici kažu da kofein može čak pomoći u sagorevanju masti dok ležite. Zamislite to kao trening za vaš organizam dok uživate u mirnom trenutku sa šoljom zelenog čaja.





Ako malo više očekujete od šolje čaja, crni čaj je tu za vas. On je kao zeleni čaj, ali u tamnijoj varijanti. Puni antioksidanata, posebno onih polifenola koji čine čuda u smanjenju rizika od gojaznosti. Istraživanja iz 2018. godine su pokazala da ovi polifenoli u čaju mogu biti superjunaci koji sprečavaju unos viška kalorija i podstiču gubitak kilograma.





Kefir  - ovaj put mlečni. Sa oko 61 vrstom prirodnih probiotika, on je poput treninga za vaš probavni sistem. Prema jednom istraživanju iz 2016. godine, žene koje su pile dve porcije kefira dnevno tokom osam nedelja izgubile su značajnu težinu i obim struka u poređenju sa onima koje nisu uplovile u svet kefira. Dakle, nije loše ubaciti ga u svoj dnevni režim!













Proteinski šejkovi su poput superheroja među napicima za gubitak težine. Bez obzira da li je u pitanju surutka, soja, belanca ili grašak, ovi napici će vas zadržati sitim duže vreme, dok će vašem telu trebati dodatna energija za varenje, što znači da ćete sagoreti više kalorija. Zvuči kao savršen saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma, zar ne?





Crna kafa, bez šećera i mleka, je poput čarobnog napitka koji smanjuje apetit. Istraživanje iz 2020. godine je čak pokazalo da ispijanje četiri šoljice kafe dnevno tokom 24 nedelje može rezultirati smanjenjem masti u organizmu za 4% kod osoba sa prekomernom težinom. Dakle, ukoliko tražite jednostavan način da "skinete" koji kilogram, crna kafa može biti tajna sastojka.





Jabukovo sirće je mala čarobna bočica koja može ubrzati vaš metabolizam i umanjiti apetit. Ima i jedan trik u rukavu - usporava brzinu izbacivanja hrane iz želuca, zadržavajući vas sitim duže vreme. Samo jedna do dve kašike jabukovog sirćeta pomešane u šolji vode jednom dnevno mogu biti ključ za održavanje linije.





Sok od povrća je kao detektiv u svetu gubitka težine. Iako je bolje konzumirati sveže povrće zbog vlakana, sok od povrća takođe može imati pozitivan efekat. On izaziva smanjenje leptina, hormona odgovornog za oslobađanje masnih ćelija. Održavajte leptin pod kontrolom i dajte zeleno svetlo svojoj borbi protiv viška kilograma.
 

Kosa, koža, nokti: Dovoljan je želatin, sve ostalo možete baciti!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>