Style

Ljubav

Oktobar mesec pun izazova! Pogledajte kakve su prognoze astrologa!

Oktobar mesec je pun izazova, pomračenja i regeneracije! Kakve su prognoze astrologa Nataše Paunovski, na šta treba obratiti pažnju i čega se čuvati.

Oktobar mesec pun izazova! Pogledajte kakve su prognoze astrologa! Svet Plus





Ulazimo u jedan od zanimljivijih astroloških meseca, gde nas očekuju poslednja dva pomračenja ove godine,meteorske kiše ali dosta promena što se tiče i osnovnih planeta.

Merkur je dugo bio u znaku Device, pa i u retrogradnom hodu terajući nas da dovedemo život u red, a mi smo upadali u sve veću aneksioznost i umor od te neke želje za perfekcijom. Posebno 2.10. može biti praćen mentalnim problemima, konfuzijom, lažima, podvalalam, gubicima, tračevima i sl.

Od 5.10 Merkur menja znak i ulazi u vazdušni znak Vagu, koja će do 22.10. nas naučiti da slušamo druge, pravimo kompromise, odmeravamo svoje odluke, okrenemo se balansu i lepim stvarima, ali budemo inspirativni u kreativnim stvarima. Merkur u Vagi povećava diplomatiju, donosi miroljubivija rešenja i donosi beg od konflikata. 


Jasno je da ćemo tokom prve polovine oktobra biti malkice neodlučniji, nesigurniji i zbog uticaja Marsa, ali i Merkura u vagi, ali svakako ovaj položaj negde može biti lakši. Ono što je napomena ovog tranzita je da malo povedete računa o osobama koje govore samo lepo, jer će ipak istina biti važna a slatkorečivost neće biti vrednovana. Jedan od energetski ali mentalno težih dana je 21.10. kada će i Merkur i Sunce biti u kvadratu sa Plutonom i tu treba paziti na reči, postupke, jer može dolaziti do velikih povreda, neprijatnosti, gubitka reputacije ili sl.

 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!




 





To se potpuno menja 22.10 kada Merkur predje u vodeni znak Škorpije i može da pokrene i crnu svakodevnu realnost našeg života, ali i intuiciju i veća dublja povezivanja sa onima od kojih smo naučili, ali i sa onima koji mogu za nas biti važni kao učitelji.Kontakt Sunca i Merkura pred poslednje Lunarno Pomračenje samo će staviti dublje misli i proces čišćenja, ali i ciklus kada ćemo imati hrabrosti da se suočimo sa svim onim što smo morali da gledamo sa strane u prethodnom periodu. 22.10. može biti jako značajan dan jer donosi odgovornost, jaku telepatsku povezanost sa onima koji su nam važni, velike odluke, ozbiljnost, izuzetno duboke misli i stabilnost. Treba se čuvati pogrešnih odluka posebno 29.10. i loših procena koje mogu preći u veće sukobe ili nezadovoljstva!



Venera posle više od 4 meseca kretanja u znaku Lava i njene retrogradne faze od 9.10. ulazi i zemljani znak Device. Zanimljivo je da će uticaj tranzitne Venere biti veoma važan kroz oba pomračenja ovog meseca. Venera u devici je potpuno pokretač jeseni, ona može da vam probudi skromnost, jednostavnost, veći akcenat na zdravlju, malim detaljima koje život znače, ali svakako da njen uticaj će biti manje dramatičan nego tokom leta. 

Pošto je oktobar i mesec kada se povlači crta i realnije se mogu videti preživeli emotivni odnosi i oni koji treba da se dese, sve će ići uz dozu opreznosti, pomalo sumnji, ali neke graciozne prirodne energije ljubavi, bez velikog filozofiranja. Ljubavi su moguće na poslu, u periodu kada se možete osećati najtužnije, ili u periodu i na mestima gde to nikad ne bi očekivali.

 

Mesečni horoskop za oktobar: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav i Devica!

Mesečni horoskop za oktobar: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!



 



Vraćanje starih ljubavi, ali malo veći karmički izazovi na emotivnom nivou mogući su posebno u periodu od 10-12.10. ali i porast tuge, razočarenja i bolešljivosti zbog ljubavi. Veoma pozitivan dan za ljubav i novac biće 21/22.10. kada Venera tranzitno napravi trigon sa srećnim Jupiterom iz znaka Bika koji je retrogradan. Emotivna iznenadjenja i velike promene praćene su i neočekivanim emotivnim okolnostima 31.08. kada tranzitna Venera napravi i trigon sa retrogradnim Uranom. Zanimljivo se spomenuti da će Venera 23.10 biti u najvećoj zapadnoj elogenciji u odnosu na Sunce, pa time je i najbolje vreme da ovu popularnu planetu i posmatrate.

Mars će ostati u znaku Vage do 12.10 i provocirati posebno sukobe i loše uticati na kolektivne dogadjaje u periodu od 9-11.10. kada će imati vrlo destruktivan kvadrat sa retrogradnim Plutonom koji zvanično izlazi i retrogradnosti 11.10. sa 27 stepena znaka Jarca. Mars ulazi 12.10 u znak Škorpije, svoj dom i prebivalište gde nas očekuje nalet strasne, ratobornije energije sve do 24.11.
On može pokrenuti uspavane sukobe koji mogu biti veoma dramatično ispraćeni sledećeg meseca. 


Uz ulazak Sunca i Merkura 22/23.10 i sezone ovako važnih planeta u Škorpiji ovaj uticaj može biti izazovan, ali i okrepljujući donoseći mnogo transformacija na ličnom nivou. Veća borbenost, direktnost, hrabrost biće pružena do kraja, ali kolektivni dogadjaji mogu biti praćeni povećanjem kriminala, ratnim pretnjama, sukobima i sl. Ipak Mars može uticati na osećanje veće rivlačnosti, snage, okrenutosti intimnosti, i strastvenijim ljubavima.

Posebno treba obratiti pažnju na 28/29.10 vreme Lunarne Eklipse i Punog Meseca jer loši aspekti Merkura i Marsa, ali Marsa prema retrogradnom Jupiteru mogu najaviti bezakonje, provokacije, neprijatne situacije ili finansijsku neumerenost.






 






Pomračenja su medju najiteresatnijim promenama ovog meseca. Otkad su se mesečevi čvorovi pomerili na liniju Ovan/ Vaga od jula meseca svakako njihov uticaj u ovom mesecu može imati dubok značaj. Pomračenja Meseca/ Sunca uvek donose i intezivne jake životne cikluse kod svakog pojedinca i velike transformacije u zavisnosti od aspekata / položaa vaše astrološke karte.

Drugo pomračenje Sunca ove godine, 14.10 po našem vremenu 19:56 dešavaće se na 21 stepenu znaka Vage u konjukciji sa tranzitnim Merkurom, i naravno uključenom važnom konjukcijom sa Južnim Mesečevim čvorom. Pomračenje Sunca u oktobru će biti Prstenasto, što označava da će Mesec biti udaljen od zemlje, da prekrije sunčev disk.Kao rezultat, možemo posmatrati svetli prsten oko tamnog Meseca, a korona Sunca nije vidljiva kod ovakvog pomračenja. 


Put pomračenja će početi u Tihom okeanu kod obale južne Kanade i kretati se preko jugozapada Sjedinjenih Država i Centralne Amerike, Kolumbije i Brazila.Smatra se da mesečevi čvorovi koji su medju najvažnijim u vreme Pomračenja daju odgovore na našu prošlost/ budućnost i da mogu otvoriti i ranjive tačke vaših partnerskih odnosa s obzirom da je dispozitor upravo Venera u Devici, i jake analize naše duše. 


Setite se kakve ste procese imali u periodu od 2004-2006 kada smo na nebu imali upravo da je Južni čvor bio u znaku Vage a Severni u znaku Ovna.Iako Pomračenje Sunca može imati moćnu energiju, s obzirom da se dešava u znaku Vage može doneti niz nesigurnosti da se izadje iz zone komfora, ali može pokrenuti turbulencije na političkim pitanjima, kao i sukobe koji mogu eskalirati.Svrha ovog Pomračenja je da pogledamo malo dublje u svoje odnose i da bacimo teret ili prtljag svega što nas koči. Ovo Pomračenje posebno mogu osetiti pripadnici znaka Ovna i Vage ( stepeni od 14*29)  ali i Rakovi, Lavovi ( s obzirom da je Sunce njihov vladaoc) kao i Jarčevi.







 




Drugo pomračenje i to Lunarno – Delimično pomračenje Meseca dešavaće se 28.10. od 22:25 po našem vremenu u vreme Punog Meseca nazvanog Lovački Mesec, Putujući i Krvavi Mesec.Delimično pomračenje meseca dešava se kada Mesec prodje kroz Zemljinu polusenku, a samo deo prodje kroz najtamniji deo. Kroz ovo pomračenje deo Meseca će potamniti, a ovo pomračenje će se može videti širom Evrope, Azije, Afrike, Australije. Pun Mesec – delimično pomračenje dešavaće se na 5 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem, Marsom i Merkurom iz znaka Škorpije. 


Ovim pomračenjem se završava jedan važan karmički ciklus za sve Bikove i Škorpije, ali u vreme ovog pomračenja upravo fiksni znaci mogu videti rezultate svog rada u poslednjih 18 meseci. U vreme pomračenja meseca uvek dolazi do uznemirenosti, nesanica, pojačanog apetita, prevelikih očekivanja, destrukcije pa će i ovo biti u tom smeru. Medjutim, postoji kosmička poruka da možete nešto doživeti, što će vas naterati na veliku promenu koja će se pokazati dobrom. Ovo može biti dobro vreme za začeća, igre na sreću, ali ovo pomračenje može doneti mudre poruke kao i velike emotivne izazove. U vreme pomračenja prisutna je opreznost planete od mogućih većih klimatskih nepogoda( povećani zemljotresi, poplave) a posebno globalni intezivni sukobi.

Od lunarnih faza važno je i da spomenem:

6.10. imamo Poslednju Četvrtinu Meseca u znaku Raka na 13 stepenu koja može doneti preosetljivost, osećanje nepravde, preveliku osećajnost ali i iskušenja ili promenjivost na polju porodice, roditelja, bračnih odnosa.

22.10. imamo Prvu četvrtinu Meseca na 28 stepenu znaka Jarca u kvadratu sa Suncem koja može doneti provokacije na polju Balkana, opšte nezadovoljstvo i sklonost melanholičnosti kao i veliku nostalgiju i vraćanje na prošlost.

Oktobar donosi rodjendane Vagama, ali od 23.10 od 18:22 i Škorpijama. Energija diplomatije pa jake strasti, izazova i mudrosti, ali politički veoma stresnog meseca mogu doneti svakom pojedincu razmenu mišljenja, ali i mentalne promene.Mnoge istine se mogu pokrenuti ovog meseca, a kazniti sledećeg.


Srećno u Oktobru – vaša Astro Luna







 

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>