Zdravlje

Ljubav

Ovo je najgora hrana za srce upozoravaju kardilozi!

Kardiolog doktor Nebojša Tasić rekao je da ljudi u Srbiji najviše umiru od infarkta i šloga, posle toga od onkoloških problema. Ovo je najgora hrana za srce upozoravaju kardilozi!

Ovo je najgora hrana za srce upozoravaju kardilozi! Svet Plus







Srbija se suočava s izazovom visokog broja obolelih i umrlih od kardiovaskularnih bolesti, što je tema kojom se bavi kardiolog doktor Nebojša Tasić. Prema njegovim rečima, najčešći uzroci smrti u Srbiji su srčani udar i moždani udar, a nakon toga dolaze onkološki problemi. Da bismo smanjili rizik od ovih ozbiljnih bolesti, ključno je prilagoditi svoju ishranu i redovno se baviti fizičkom aktivnošću.

Kardiolozi doktor Endrju Friman i doktor Šeron Hajs ističu da, iako nema čarobne hrane koja može produžiti život, važno je usvojiti umeren pristup ishrani i pratiti veličinu porcija. Određene namirnice trebalo bi ograničiti u ishrani, a među njima se ističe jedna koja često dovodi ljude u zabludu u Srbiji. Naime, mnogi misle da je ova hrana zdrava, ali zapravo može biti "smrtonosna" po srce. 



Evo koje namirnice bi trebalo izbegavati:



Grickalice, koje su često neodoljive bez obzira na doba dana, često kriju zamke za naše srce. Doktor Friman nas podseća da su ove prerađene poslastice prepune šećera i soli, dok doktor Hejs naglašava da jednostavni ugljeni hidrati prisutni u čipsu, hlebu, keksevima i grickalicama mogu predstavljati veći problem od masti.

 

Mesečni horoskop za oktobar: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav i Devica!

Mesečni horoskop za oktobar: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!










Kobasice, omiljeni delikates mnogih u Srbiji, iako ukusne, često su neželjeni gosti na trpezi zdravlja. Osim što su prilično bogate kalorijama, obiluju zasićenim masnoćama, solju i aditivima. Ako često biramo ovakve mesne prerađevine, možemo nehotice povećati rizik od srčanih oboljenja. Svetska zdravstvena organizacija nam jasno poručuje da preterano konzumiranje mesnih proizvoda može biti štetno.



Što se tiče kokosovog ulja, često ga smatramo zdravim izborom. Iako je bogato hranljivim sastojcima i često se koristi kao deo zdrave ishrane, kardiolozi upozoravaju da sadrži više zasićenih masnoća nego što ih ima u svinjskoj masti. Dakle, dok razmišljamo o zdravim zamenama, trebali bismo biti oprezni sa ovim uljem.

 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>