Ostalo

Sme�no

Jesenje čišćenje prostora: Mali rituali koji će uneti radost i blagostanje u dom!

Ovo su mali rituali koji će uneti radost, ljubav i blagostanje u vaš dom! Vreme je za jesenje čišćenje prostora! Evo šta obavezno treba da izbacite iz kuće, a šta da unesete!

Jesenje čišćenje prostora: Mali rituali koji će uneti radost i blagostanje u dom! Svet Plus

Možda niste baš planirali da ovo sada radite ali verujte, nakon ovih malih rituala bićete srećniji i oslobođeniji. Čak i ako verujete da sreću stvarate sami i ovo je jedan vid stvaranja te sreće.


Negativna energija nestaće uz vašeg doma ako izbacite plastično cveće! 
Ne izgleda prirodno:

 Stvarno cveće ima tu neku prirodnu lepotu, miris i teksturu koje veštačko jednostavno ne može da replicira. To znači da kuća neće imati tu svežinu i lepotu koju prirodno cveće može doneti.Skuplja prašinu: 


Veštačko cveće ima čudnu sposobnost da privlači prašinu i zaprlja se brže nego što možeš da zamisliš. To znači da ćeš provoditi više vremena čisteći ga nego što bi trebalo.Bez pozitivne energije: 

Veruje se da prirodno cveće donosi pozitivne vibracije u kuću, dok veštačko to ne može. Dakle, možda ćeš primetiti da je atmosfera u kući malo mračnija nego inače.Loša za okolinu: 

Proizvodnja veštačkog cveća često uključuje upotrebu hemikalija koje mogu biti štetne za okolinu. Plus, kad ga baciš, ostaje kao smeće koje nije baš prijateljski prema planeti.Bez promene: 

Sa prirodnim cvećem možeš menjati stvari u kući u zavisnosti od sezone ili svog raspoloženja. Sa veštačkim, sve je isto tokom cele godine.

Sve u svemu, veštačko cveće možda jeste praktično jer ne zahteva održavanje, ali mnogi ljudi se ipak odluče za prirodno cveće jer smatraju da pruža bolje estetske i emocionalne prednosti. Na kraju krajeva, izbor je tvoj.Prema principima Feng šuija, koji potiču iz drevne kineske filozofije, energija, poznata kao "qi" ili "chi", igra ključnu ulogu u našim životima i okruženju. Prema ovim principima, cilj je postići ravnotežu i harmoniju u prostoru kako bi se poboljšala kvaliteta života.

U kontekstu Feng šuija, veštačko cveće se obično ne preporučuje u kući, jer se smatra da nema životne energije, odnosno "qi". Feng šui uči da prava biljka donosi vitalnost, svežinu i pozitivnu energiju u prostor, jer živi organizam doprinosi cirkulaciji i harmoniji "qi" u okolini. Suprotno tome, veštačko cveće smatra se "mrtvim" ili bez duše, te nema sposobnost privlačenja pozitivne energije.

Dakle, ako želite slediti Feng šui principe, preporučljivo je koristiti prave biljke ili cveće u dekoraciji svog doma kako biste uneli prirodnu vitalnost i ravnotežu u prostoriju. Ovo može doprineti stvaranju harmoničnog okruženja koje podržava vaše fizičko i emocionalno blagostanje prema ovom drevnom kineskom učenju.


Sve što je veštačko ili bez duše ne doprinosi živopisnosti vašeg doma i bolje bi bilo da ga se oslobodite. Starim časopisima i novinama verovatno nećete često ponovo pristupati, stoga bi bilo suvišno zadržavati ih kao dekoraciju, osim ako se radi o nekom posebnom izdanju koje želite sačuvati za budućnost.

Sada je vreme da vaš prostor zasija punim sjajem! Zamislite svetlost koja igra po zidovima, pružajući osećaj svežine i vitalnosti. To možete postići jednostavno, dajući vašoj prostoriji potpunu preobrazbu.

Krečenje u neku svetlu boju će biti kao dah svežeg vazduha za vašu sobu. Umesto da bude tmurna i dosadna, sada će blistati u svetlu, dodajući "živost" koja joj je nedostajala. Ova promena ne donosi samo fizičku svetlost, već i pozitivnu energiju koja će ispuniti svaki kutak vašeg doma. Dozvolite da vaša soba prodiše, i tako će i vaš duh uzleteti zajedno sa njom."Stvari koje možda više nećete koristiti"

Ako ste primetili da neki predmeti nisu bili deo vaše svakodnevne rutine, verovatno neće ni postati. Ponekad zaboravimo čak i da ih imamo, a oni zauzimaju dragocen prostor koji nikada nije dovoljno. Sve što se nije koristilo godinu ili dve, vreme je da razmislite o tome da ih oslobodite.

"Figura žabe - Priziv novca i obilja"

U svakom domu postoji mesto za figuru žabe, simbola koji prema drevnoj kineskoj tradiciji donosi priliv novca u kuću. Veruje se da figura žabe privlači napredak i obilje u vaš život. Neka ova simpatična figura postane čarobni talisman koji vam pomaže ostvariti finansijske ciljeve i donosi sreću u vaš dom.

 

Arapsko predviđanje sudbina daće vam odgovore na sva važna životna pitanja!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>