Ostalo

Sme�no

Odličan trik da vam zamrzivač mnogo manje troši struju!

Odličan trik da vam zamrzivač mnogo manje troši struju, a caka je jednostavna i što je najbitnije besplatna! 

Odličan trik da vam zamrzivač mnogo manje troši struju! Svet Plus





Kućni aparati često predstavljaju veliku potrošnju električne energije u domaćinstvu, posebno frižider i zamrzivač. Stručnjak za ekonomično korišćenje resursa na platformi za ponude Deal Town, Sam Vilans, je za Express podelio savete o tome kako da smanjite troškove.

Vilans ističe da postoji nekoliko načina da se smanji potrošnja energije zamrzivača, što će vam na kraju uštedeti novac. On naglašava da održavanje zamrzivača punim može značajno poboljšati njegovu efikasnost i smanjiti račune za struju. Ključno je napuniti zamrzivač, a to ne znači nužno punjenje hranom.

"Veći deo energije koji zamrzivač koristi odlazi na hlađenje vazduha koji ulazi kad otvorite vrata zamrzivača. Zato, kada je zamrzivač pun, ima manje prostora za ulazak toplijeg vazduha, a stvari unutra pomažu da se ohladi svaki topliji vazduh koji uđe", objašnjava Vilans.




 


Dodaje da nema potrebe da kupujete dodatnu hranu samo da biste napunili zamrzivač. Umesto toga, možete koristiti druge predmete, kao što su posude sa ledom ili kese sa vodom.

"Ako nemate dovoljno hrane u zamrzivaču da ga napunite, kese s hermetičkim zatvaranjem napunjene vodom, ledene kocke ili čak obične kese s ledom mogu sprečiti ulazak toplijeg vazduha. Ovi predmeti su jeftini i efikasni. Korišćenjem zamrznutih proizvoda i čuvanjem ostataka sveže hrane u zamrzivaču, možete smanjiti bacanje hrane i istovremeno štedeti novac", zaključuje Vilans.


Vilans takođe naglašava da kupovina zamrznute hrane može biti ekonomičnija u poređenju sa svežim proizvodima, koji često brže propadaju. Savetnik za štednju preporučuje da odložite hranu koju ne planirate koristiti u bliskoj budućnosti u zadnji deo zamrzivača, kako biste izbegli neprestano premeštati radi dohvatanja drugih namirnica.

Naposletku, preporučuje ljudima da redovno čiste svoj frižider, posebno oko ventilacionih otvora, jer održavanje gornjeg i bočnih delova zamrzivača praznim pomaže boljem cirkulisanju hladnog vazduha.
 

Kako je penzija nakon smrti muža dospela u ruke njegove ljubavnice?!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>