Recepti

Ljubav

Brdarice slatke, punjene i čokoladne! (RECEPT)

Pogledajte kako da pripremite slatke, punjene i čokoladne Brdarice. Drugačije su od standardnog recepta i još ukusnije. Recept je pred vama!

Brdarice slatke, punjene i čokoladne! (RECEPT) Screenshoot/Youtube






POTREBNO:

Za testo:

500 g brašna
1 kašika suvog kvasca
1/4 šolje šećera
Prstohvat soli
2 dl mlake vode
2 dl mleka
2 kašike ulja
1 vanilin šećer



Za fil:

200 g mlevenih oraha
150 g šećera
1 kašika kakao praha
2 kašike ulja
2 dl mleka
1 vanilin šećer




Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja




PRIPREMA:

U činiji razmutite suvi kvasac u mlakoj vodi, dodajte kašiku šećera i ostavite da se aktivira 10-ak minuta, dok se ne stvori pena na površini.

U drugoj činiji prosejte brašno i dodajte prstohvat soli i vanilin šećer. Zatim dodajte aktivirani kvasac, mleko i ulje. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Ako je potrebno, dodajte još brašna ili vode kako biste postigli pravu konzistenciju.

Pokrijte testo čistom krpom i ostavite da odmara 30-60 minuta, dok se udvostruči u veličini.

U međuvremenu, pripremite fil. U šerpi, na srednje jakoj vatri, pomešajte mlevene orahe, šećer, kakao prah, ulje, mleko i vanilin šećer. Kuvajte smesu, povremeno mešajući, dok se zgusne i postane kremasta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Nakon što je testo udvostručilo svoju veličinu, podelite ga na manje loptice (veličina po želji) i razvaljajte ih u krugove.

Na svaki krug stavite malo fila (oko 1-2 kašike), pa preklopite testo prema sredini i dobro zatvorite ivice kako bi se slatke brdarice držale tokom pečenja.

Ređajte slatke brdarice na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite ih da odmaraju 15-20 minuta.

Pecite slatke brdarice u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C (360°F) 20-25 minuta, ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje.

U međuvremenu, pripremite glazuru tako što ćete otopiti čokoladu za kuvanje i ulje na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj pećnici.

Kad su slatke brdarice pečene i malo ohlađene, prelijte ih glazurom od čokolade. Ostavite ih da se potpuno ohlade i glazura stegne pre nego što ih poslužite.

Uživajte u ovim ukusnim slatkim brdaricama!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>