Ostalo

Sme�no

Saveti za super roditelje đaka prvaka! Kako da vaše dete krenu u školsku avanturu!

Dobrodošli u prvu školsku avanturu! Vaše malo čudo postaje đak prvak, iako vam se čini kao da je juče tek prohodalo. No, ne brinite se, tu smo da vam pomognemo da ovo iskustvo bude zanimljivo, zabavno i bez stresa. Evo nekoliko saveta kako da budete najbolji super-roditelji za vašeg đaka prvaka.

Saveti za super roditelje đaka prvaka! Kako da vaše dete krenu u školsku avanturu! Svet Plus






Pripremite se za emotivni rolerkoster

Da, vaše dete postaje školarac, ali i vi postajete školski roditelj! Očekujte mnoštvo emocija. Biće tu sreće, ponosa, ali i malo tuge jer rastu tako brzo. Ne zaboravite maramice za suze, jer ćete ih trebati, a nekad i vaše dete.





 Kreirajte jutarnju rutinu

Jutarnji haos može postati vaš najgori neprijatelj ali ga možete pobediti uz dobro planiranu rutinu. Podesite budilnik ranije kako biste imali dovoljno vremena za doručak, oblačenje, češljanje i sređivanje školske torbe. Jutro je lakše kad nije užurbano.




Pustite dete da izrazi svoje osećaje

Vaše dete može biti uzbuđeno ili uplašeno zbog škole. Važno je da im omogućite da govore o svojim osećanjima. Slušajte ih pažljivo i pružite im podršku. Ako su zabrinuti, razgovarajte o tome šta ih tačno brine i rešite te probleme zajedno.



Napravite školski kutak kod kuće

Kako bi se vaše dete osećalo udobno i motivisano za učenje, napravite im poseban kutak kod kuće za školske aktivnosti. Dodajte boje, zanimljive stolice, olovke i sveske kako bi učenje bilo zabavno i kako bi mu se dete radovalo.



Aktivno učestvujte u školskom životu

Budite uključeni u školske aktivnosti. Pratite roditeljske sastanke, volontirajte i budite podrška na školskim priredbama. To će vašem detetu pokazati koliko vam je stalo do njegovog obrazovanja.

 

Četiri situacije u kojima roditelji treba da puste decu da pogreše!









Neka učenje bude igra

Zabavite se sa svojim đakom prvakom dok uči. Upotrebite igre, pesme i priče kako biste pomogli u učenju brojeva, slova i osnovnih koncepata. Učenje kroz igru čini obrazovanje nezaboravnim.




Postavite realna očekivanja

Svako dete je jedinstveno i ima svoj tempo učenja. Postavite realna očekivanja prema sposobnostima svog deteta. Nemojte se upoređivati sa drugim roditeljima ili drugom decom.



Ohrabrite nezavisnost

Đaci prvaci često žele da pokažu svoju nezavisnost. Ohrabrite ih da sami biraju svoje odeće, pripreme svoj ranac i preuzmu određene zadatke kod kuće. To će im pomoći da razviju samopouzdanje.



Vodite brigu o zdravlju

Zdravlje je prioritet! Osigurajte da vaše dete ima dobar san, zdravu ishranu i dovoljno vremena za igru. Redovni pregledi kod lekara su takođe važni.



Ne zaboravite na vreme za igru

Škola je važna, ali takođe je važno da vaše dete ima vreme za igru i opuštanje. Aktivnosti poput šetnji u prirodi, vožnje bicikla i čitanja zajedno mogu biti veoma korisne.



Radite na komunikaciji

Otvorena komunikacija sa školom i , učiteljima - nastavnicima je ključna. Pitajte dete o njihovom danu u školi, a takođe i razgovarajte sa nastavnicima kako biste bolje razumeli napredak vašeg deteta.



Budite uzor

Najvažniji savet je da budete uzor svom detetu. Pokažite im ljubav prema učenju, čitanju i istraživanju. Vaše entuzijazam će ih inspirisati da budu istraživački nastrojeni i zaljubljeni u učenje.

Sada ste spremni za školsku avanturu sa svojim đakom prvakom! Zapamtite da je svaki dan prilika za učenje i rast, kako za vaše dete, tako i za vas. Uživajte u ovim posebnim trenucima i stvarajte uspomene koje će trajati ceo život!
 

Vlaga u kući izaziva neprijatne mirise! Neutrališite je! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>