Ostalo

Sme�no

Zapanjujuće stvari koje vaše telo može da uradi! Vaše srce može da predvidi budućnost!

Zapanjujuće stvari koje vaše telo može da uradi! Vaše srce može da predvidi budućnost, čulo mirisa može da vas vrati u prošlost, oči otkrivaju stanje organizma...

Zapanjujuće stvari koje vaše telo može da uradi! Vaše srce može da predvidi budućnost! Svet Plus

Pročitajte ovaj tekst i uverite se i sami u osam neobičnih stvari koje vaše telo može da uradi!Bolni zglobovi predviđaju vreme. To nisu samo "babske priče" - tvrdi ortoped Robert Tait:"Pre nailaska oluje pada vazdušni pritisak. Živci u zglobovima registruju relativni porast pritiska tečnosti u zglobovima koji dovodi do osećaja bola. Možda vas zglobovi jako bole, ali bar znate da morate da ponesete kišobran kada izlazite napolje."


Po vašim očima se može videti da ste prehlađeni: "Kod jake hipotermije, krvni sudovi se stisnu radi uštede energije. To dovodi do privremenog sužavanja vidnog polja" - tvrdi doktor Rupe Hansra, direktor Instituta za ispitivanje očnih bolesti.Srce može da predvidi ono što će se desiti, tvrde istraživači jednog ispitivanja. Oni su pokazivali  ispitanicima različite fotografije i proučavali njihove reakcije. 

Neke fotografije su bile emocionalno neutralne, dok su druge bile strašne i izazivale su odogovarajuću reakciju. Naučnici su utvrdili da se rad srca ubrzava i deset sekundi pre nego će ispitanicima pokazati neku uznemirujuću fotografiju. Srce je na neki način predvidelo šta će se desiti. Zato slušajte svoje srce, šta god mislili o ovom istraživanju...

 

Prepoznajte urokljive oči! Narod još uvek veruje u njihovu moć!Zenice vašeg oka vas odaju da ste zaljubljeni!


Neka osoba vas privlači i vaše se zenice šire, ipak  to se ne dešava samo kada ste zaljubljeni, već prilikom svega što vas čini srećnim. Zenice se šire i kad gledate zalazak sunca ili neki predivni predeo, pa čak i sočnu tortu...


Verovatno ste već iskusili to da vas miris vraća u prošlost. Našli ste negde u kući zaturenu bocu parfema koji ste nekada koristili, kada ste je pomirisali, automatski ste se u mislima vratili na neki događaj iz prošlosti, u vreme kada ste taj parfem koristili... Takođe Miris određenih kolača, peciva i slično može nas "baciti" nazad u detinjstvo.


Mirisi, sećanja i emocije toliko su isprepleteni da vam neki miris koji vas podseća na nešto sto se davno desilo, može naterati suze na oči, tvrde naučnici sa Univerziteta u Stokholmu.

 

Zdrava i brza poslastica! Sitni kolači koji će dominirati na tanjiru! (RECEPT)
Oči predvišaju dolazak proleća


Vreme može biti oblačno, hladno i kišovito, alergije zbog kojih vam oči svrbe i suze, mogu biti najava da proleće ubrzo dolazi. 

Broj čestica polena raste pre promene vremena, tvrde naučnici. Oni koji su alergični to vrelo dobro znaju.


Probavni sistem može da vam da nadljudske sposobnosti.

 Da, majka stvarno može da podigne automobil ako je njeno dete zarobljeno ispod njega...  Kad je vaš mozak u stanju uzbuđenosti, luči se adrenalin, pojačava se broj otkucaja srca, brže se diše i najvažnije - "gasi se" probavni sistem, kako bi omogućio mišićima da se stisnu jače nego inače.

 

Lekovi protiv holesterola imaju bolji efekat ako se uzimaju uveče!Glavobolje mogu da predvide promene temperature, posebno one ekstremne.

Ljudi koji imaju migrene osetljivi su na promenu temperature, na jako toplo i jako hladno vreme. Te promene stvaraju hemijski disbalans u mozgu koji uzrokuje migrene. Zato se preporučuje svima sa migrenama da probaju da ostanu u zatvorenim prostorima kad god su temperature ekstremno visoke ili pak niske.
 

Jeftin kolač! Ukus će vam ispuniti dušu! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>