Ostalo

Sme�no

Da li znate da postoji zgodna musaka? Super je za letnji ručak! (RECEPT)

Da li znate da postoji zgodna ili mršava musaka? Super je za letnji ručak, lagana, kremasta i sočna... oduševiće baš svakoga ko je bude probao! Pogledajte recept za zgodnu musaku.

Da li znate da postoji zgodna musaka? Super je za letnji ručak! (RECEPT) Foto: Ilustracija



Zgodna musaka ne sadrži meso, valjda je zbog toga zgodna i mršava ili je nešto drugo u pitanju, procenite sami nakon što probate ovaj super letnji ručak!



Potrebno za musaku:

100 ml mleka
250 ml pavlake za kuvanje 
Oko 500 grama krompira 
3 glavice crnog luka
1 kašika brašna
so i začini po ukusu
1 jaje








Priprema:


Krompir oljuštite i skuvajte ali ne potpuno da biste ga kasnije lakše isekli. Može u ljusci, može i bez, a kada se ohladi iseći ga na kolutove. Dok se krompir hladi, iseckajte luk i propržite ga na ulju samo dok ne omekša. 


Nauljiti odgovarajuću posudu za pečenje pa staviti deo prženog luka, zatim deo krompira i tako dok ne utrošite i luk i krompir. Umutiti jaje, dodati mu pavlaku za kuvanje, 100 ml mleka, so i začine po želji i ovim nalijte vašu zgodnu musaku. Potrebno je da pečete u rerni na 200 stepeni, ne manje od 30 minuta.

Prijatno!


Napomena: Možete dodati i sitno seckanu slaninicu i to u momentu kada pržite luk, da se malo zajedno izdinstaju, mada je musaka ukusna i ovakva kakava je bez ikakvog mesa.



Krompir možete seći i na kockice, a ne na kolutove.

Micelarnu vodu ste pogrešno koristili! Efekte ovakvog korišćenje videćete veoma brzo. Postaće vam omiljeni proizvod za negu, zato pogledajte OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>