Lepota

Ljubav

Kosa vam je nakon letovanja lomljiva, krta i suva? Povratite joj sjaj!

Kosa vam je nakon letovanja lomljiva, krta i suva, a ne želite da odmah šišate krajeve? Nema problema, rešenje postoji. Povratite joj sjaj i volumen na jednostavan način.

Kosa vam je nakon letovanja lomljiva, krta i suva? Povratite joj sjaj! Svet Plus






Nakon letovanja ste probali razne preparate ali vaša kosa je i dalje lomljiva, krta i suva, što nije neuobičajeno. Preporuka je naravno da se bar malo skrate krajevi ali odlično rešenje je dodavanje ulja u maske.

Vašoj kosi je potrebna kompletna nega, zato je potrebno da imate hidrantnu masku, hranljivu i proteinsku koje ćete koristiti neizmenično ali ćete ih pre toga obogatiti uljima ili nekim drugim prirodnim sastocima.


Proteinsku masku koristite jednom do dva puta mesečno, a pre pranja je obogatite kašičicom goveđeg želatina.

Želatin stavite u posudicu sa dve kašike vode i pustite da nabubri, nakon toga dodajte kašiku proteinske maske i dobro izmešajte. Na opranu i prosušenu kosu nanesite ovu masku, od ušiju pa na naiže sve do krajeva. Ostavite da deluje oko 30 minuta. Nakon isteka vremena operite kosu samo toplom vodom. (nikako vrućom).





Hranljivu masku koristite dva do tri puta mesečno, u zavisnosti od toga koliko često perete kosu.


Nakon pranja kose i prosušivanja nanećete sledeće:


Kašiku ulja od koštica grožđa ili maslinovog ulja, bademovog, kokosovog ( moraćete da otkrijete koje ulje vašoj kosi najviše godi) sipajte u posudicu i dodajte punu kašiku hranljive maske. Dobro izmešajte i nanesite kao što je gore opisano. Ovu masku takođe držite oko 30 minuta,  ako imate vremena i duže.

Isperite masku sa kose samo toplom vodom. Neće vam kosa biti masna, ne brinite. 







Na kraju tu je i hidrantna maska koja se obogaćuje kašičicom meda ili kašičicom glicerina i ona se koristi nakon svih ostalih pranja kose u mesecu. 


Napravite plan, neka počne hidrantnom maskom prvo pranje, a zatim hranljivom, pa ponovo hidrantnom. Još jednom isti krug odradite, a onda ubacite proteinsku. Sledeće pranje nakon proteinske maske, krenite sve iz početka.


Vaša kosa će vam biti zahvalna jer će dobijati sve što joj je potrebno.

 

Jeftin ručak! Testenina kakvu do sada niste probali! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>