Zdravlje

Ljubav

Imate višak vode u nogama i stomaku? Izbacivanje viška tečnosti iz organizma!

Imate višak vode u nogama i stomaku? Izbacivanje viška tečnosti iz organizma na jednostavan i prirodan način, bukvalno će vam olakšati život.

Imate višak vode u nogama i stomaku? Izbacivanje viška tečnosti iz organizma! Svet Plus




Otečeni zglobovi, višak kilograma i pospanost, samo su neki od simptoma koji ukazuju na problem viška vode u organizmu. Neredovno i nepravilno se hranimo, uvek negde žurimo i sve nas to dovodi u ovu neprijatnu situaciju.



Postoje prirodni načini za izbacivanje viška tečnosti iz organizma:


Umereno vežbanje je jedan od načina. Razbistriće vam misli, popraviće tonus mišića, a stimuliše i izabacivaje vode. 

Znojenjem se oslobađa voda iz tela, kao i elektroliti -  poput natrijuma, koji mogu biti uzrok nadutosti - prenosi totallywellness



Potrebno je da izbacite prerađevine iz jelovnika

Tri četvrtine unosa soli potiče baš od prerađene i brze hrane, pa ukoliko umesto industrijski prerađenih namirnica jedete hranu u prirodnom obliku, kao što su voće, povrće, mahunarke, žitarice celog zrna, organsko meso, riba, orašasti plodovi i semenke i pripremate obroke kući, prirodno ćete stimulisati izbacivanje viška vode iz vašeg organizma. 


Pored toga, industrijski prerađene namirnice sadrže i veštačke aditive, koji takođe mogu uticati na zadržavanje vode u organizmu. 

S vremena na vreme trebalo bi da sprovedete detoks kako biste očistili i podstakli jetru da izbacuje štetne materije iz organizma, uključujuči i višak vode.



Hrana bogata kalijumom treba da je na vašem meniju

Natrijum i kalijum se međusobno uravnotežuju, pa ukoliko unosite namirnice koje sadrže natrijum, potrudite se da jedete i hranu bogatu kalijumom da biste sprečili zadržavanje vode u telu. 

Uključite kokosovu vodu u ishranu, zatim brokoli, peršun, batat, bundevu, narandže, suvo voće kao što je šljiva, a zatim i tamnozeleno lisnato povrće.







Kako biste izbacili višak vode potreban vam je magnezijum


Magnezijum je još jedan elektrolit koji pomaže u regulaciji ravnoteže tečnosti u telu. 

Zeleno lisnato povrće, avokado, bademi i pasulj odlični su izvori magnezijuma.


Pijte dosta tečnosti, najbolje vode jer će ona pomoći da razblažite nivo natrijuma u ​telu. 


Iako se nivoi hidratacije razlikuju, Američki institut za medicinu preporučuje ženama i muškarcima da svaki dan konzumiraju 2,7 i 3,7 litara vode iz hrane i pića.



Ograničite ugljene hidrate


Za svaki gram ugljenih hidrata koji se skladišti u telu kao glikogen, telo zadržava oko 3 grama vode.

Na taj način telo održava ravnotežu ali kada unesete manje ugljenih hidrata ili niži broj kalorija, potrošićete glikogen, a time i vodu. Tako za nekoliko dana možete izgubiti četiri i više kilograma, koji zapravo predstavljaju višak vode. 


Posle toga, ukoliko želite da nastavite sa korekcijom težine, očekuje vas da pazite na režim ishrane, ali i da povedete računa o kvalitetu namirnica koje svakodnevno jedete.
 

Fantastičan trik! Odeća će vam biti sveža godinama, a moljci neće ni prići!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>