Ostalo

Sme�no

Moljci u regalu i kuhinjskim delovim?! Jedna namirnica će ih odbiti sigurno!

Moljci u regalu i kuhinjskim delovim, upropaštavaju vam garderobu i uništavaju hranu?! Jedna namirnica će ih odbiti sigurno jer ne podnose njen miris.

Moljci u regalu i kuhinjskim delovim?! Jedna namirnica će ih odbiti sigurno! Screenshoot/Youtube

Moljci kada uđu u kuhinjske delove, polažu svoje larve i takva hrana više nije jestiva. Ove štetočine su veliki ljubitelji integralnih žitarica, posebno smeđeg pirinča, heljde, prosa, susama, brašna, "napadaju" čak i čia seme, mak, alevu papriku i slično... Sigurno ste već videli kako takva hrana postaje paučinasta ali postoji rešenje i za to.Moljci ne podnose miris lavande i citrusa, zato stavite kap ulja na vatu ili tufer i stavite je u kuhinjske ormariće.


Još jednu stvar možete da uradite,a poslužiće i za regal gde držite garderobu.


Uzmite komadić drveta i vežite ga kanapom, zatim drvo poprskajte sa nekoliko kapi eteričnog ulja lanande ili limunske trave, pa ga okačite u regal i u kuhinjski deo gde držite gore navedenu vrstu hrane.Namirnica koja ih jako odbija je LOVOROV LIST


Njegov intenzivan miris sprečiće moljce da uđu u reagal ako ga stavite u prozračnu kesu ili lišće direktno u ormarić.


Možete da napravite na jednostavan način sprej protiv moljaca:


Jedna kašika alkohola, decilitar destilisane vode i 30 kapi eteričnog ulja lavande ili nekog citrusnog, sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte regal i kuhinjske ormariće nakon čišćenja.

 

Luna Đogani: Malo me hvata panika kako ću sa dve bebe!


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>