Zdravlje

Ljubav

Salo sa stomaka možete skinuti samo na ovaj način!

Salo sa stomaka možete skinuti samo na ovaj način i bićete vitki ali i zdravi, što je najvažnije! Nije samo estetski neprivlačno već ovakav višak može da dovede do niza bolesti.

Salo sa stomaka možete skinuti samo na ovaj način! Svet Plus
Salo na stomaku je faktor rizika za razvoj dosta bolesti, kardiovaskularnih i dijabetesa tipa 2, zato neka vam ne bude samo izgled na umu već i vaše zdravlje.Izmerite obim oko stomaka:

Ako ste muškarac i obim prelazi 102 cm

ili žena sa preko 88 cm, 


znači da imate problem sa viškom nagomilanih masnoća u tom delu.


Možda vam neće biti lako da prihvatite sledeće savete ali verujte to je jedini način da budete zdravi i vitki:Pre svega iz ishrane morate izbaciti šećer, sokove, slatke napitke.


Višak šećera, koje telo ne potroši za proizvodnju energije, u jetri se pretvaraju u masno tkivo, a studije potvrđuju da se ta mast taloži primarno oko stomaka i oko jetre. Ovo sve dovodi do insulinske rezistencije i niza metaboličkih problema...
Šećer koji se nalazi u kafi, sokovima i slično najgori je jer ih mozak ne registruje kao čvrste šećere, a vi ih želite sve više.


Izbacite sve slatke napitke.

 

Muškatle će cvetati sve do kasne jeseni ako ih negujete na pravi način!

 


Ako budete pojačali unos proteina dugoročno ćete smanjiti masnoću na stomaku.


Proteini imaju jako veliku važnost. Studije pokazuju da proteini smanjuju osećaj gladi za 60 posto, ubrzavaju metabolizam za 80-100 kalorija na dan i pomažu u smanjenju unosa prosečno 441 kalorije na dan. Zato, svima kojima je cilj gubljenje viška kilograma, savetuje se pojačani unos proteina.Ukoliko jedete više i kvalitetnije proteine, imaćete manji rizik od nakupljanja masti u području stomaka.


Povećajte unos proteina u ishrani:

Jaja, 
riba, 
meso, 
mlečni proizvodi, 
mahunarke
orašasti plodovi Takođe, ako vam je teško da ishranom unesete dovoljno proteina, proteinski dodaci su odlično rešenje za dodatni unos.Takođe smanjite unos ugljenih hidrata!


Izbegavajte šećer, slatkiše, hleb, pekarske proizvode, a ako se uz to pojačate unos proteina, rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.
Hrana bogata vlaknima je obavezna


Prehrambena vlakna su često nesvarljiva, a njihova konzumacija je povezana sa dobrim varenjem i gubljenjem viška kilograma.

Vlakna -privlače vodu-  i formiraju određenu vrstu gela. Ovaj gel usporava prolazak hrane kroz sistem za varenje. Rezultat ovoga je duži osećaj sitosti i manjak apetita, a to dovodi do ukupnog smanjenog kalorijskog unosa, jednog od glavnih faktora za mršavljenje.Najbolje je da povećate unos voća i povrća, takođe, dobar izvor vlakana su i mahunarke kao i neke žitarice, najbolje zobene.

 

Indukcijske ploče su vrlo korisne, a ovo je odličan savet za održavanje!
Vežbajte redovno, to je važno iz više razloga:


Bolje zdravlje
Manji rizik od bolesti
Zdrava telesna težina
Lepši izgledVežbe vam neće skinuti salo sa stomaka to morate znati, ali doprineće tome uz ovakvu vrstu ishrane.


Bilo da hodate, trčite, vozite biciklu ili imate bilo koju drugu fizičku aktivnost, povećaćete kalorijsku potrošnju i tako olakšati mršavljenje.

 

Ove fraze najčešće izgovaraju preljubnici koji su uhvaćeni na delu! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>